Zo combineer je gezellig en stoer in je woonkamer
Huis & tuin

Zo combineer je gezellig en stoer in je woonkamer

Door

Er zijn erg veel verschillende stijlen die je kunt aannemen voor je interieur. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende stijlen door elkaar heen, mocht je dit het leukste vinden. Tegenwoordig zijn er enkele stijlen steeds populairder. Zo zie je steeds meer de industriële stijl terugkomen met bijvoorbeeld een industriele ronde tafel. Dit zorgt ervoor dat je het hele interieur in een bepaalde woonstijl maakt. Hier doe je bijvoorbeeld leuke accessoires bij. In dit blogartikel zullen we je precies gaan vertellen hoe je gezellig en stoer kunt combineren in je woonkamer.

Start met de gewenste kleuren

Het eerste wat je gaat doen als je je interieur gaat stijlen, is kleuren bepalen. Wanneer je de verkeerde kleuren gebruikt, kan dit gaan vloeken met elkaar. Hierdoor kan het interieur er niet zo uit komen als je graag zou willen. Een voorbeeld die we graag gebruiken is de industriële woonstijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door donkere kleuren. Wat je dus vaak ziet is dat er veel met zwart, grijs en bruin gewerkt wordt. Als je hier ineens een knalrode bank tussen zet, kan dit afdoen aan de woonstijl. Daardoor is het belangrijk om een duidelijk kleurenpallet op te stellen. Dit voorkomt dat je kleuren gaat gebruiken die niet passen in het interieur.

Welke meubels kun je kiezen?

Een gezellig en toch stoere woonkamer kun je erg goed inrichten met de industriële stijl. Deze stijl maakt het namelijk mogelijk om veel stoere kleuren en objecten te gebruiken. Bijvoorbeeld een industriele ronde tafel met een mooi hanglamp erboven. Dit zorgt ervoor dat je een zeer gezellige sfeer creëert, maar wel in een stoere stijl blijft. In de woonkamer kies je daarnaast ook voor een grote, vintage bank. Een leren bank doet het namelijk altijd goed in een industriële stijl. Vervolgens voeg je een grote stoel toe. Deze kun je uiteraard ook van leer laten zijn om de stoere stijl door te zetten. Het tv meubel dat je er bij neemt, dient ook in dezelfde stijl te zijn. Hiervoor kies je donkere kleuren en een materiaalkeuze tussen hout en ijzer. Deze zijn namelijk veel voorkomend in de industriële stijl. 

De gehele woonkamer met elkaar verbinden

De woonkamer is natuurlijk niks als er enkel een paar meubels in staan. Je dient hem te verbinden door verschillende accessoires toe te voegen. Als je een gezellige woonkamer wilt, kies je voor accessoires die deze sfeer bevorderen. Een voorbeeld hiervan is een kandelaar met kaarsjes. Zo kun je het in de avond aansteken en gezellig maken. Vervolgens kun je deze ook op andere plekken in het huis aanzetten om het hele huis met elkaar te verbinden. Ben je niet zo van de kaarsjes? In dit geval kun je kiezen voor verlichting op te hangen of te verdelen in het huis.

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!

Vergelijkbare blogs