leuke ketting
Fashion Persoonlijk Photo Diary Review

Alle opties voor een leuke ketting op een rij

Door

Door het brede aanbod aan sieraden vandaag de dag zie je soms door de bomen het bos niet meer. Dit geldt ook voor één van de meest gedragen sieraden op dit moment: het kettinkje. Onder een ketting verstaan we elk sieraad dat ontworpen is om te dragen om de nek. We focussen ons nu op dames, maar ook heren kunnen prima een ketting dragen. Maar wat is nou een leuke ketting? Hoewel dat natuurlijk smaakafhankelijk is, zijn er wel een hoop factoren die de stijl van een kettinkje bepalen. We hebben hieronder alles voor je op een rij gezet zodat je gericht op zoek kunt gaan naar jouw meest ideale neksieraad. 

Het materiaal is allesbepalend

Als je twijfelt over wat voor ketting het beste bij jou of je outfit past, maak dan eerst een keuze met betrekking tot het type materiaal. Dit is namelijk allesbepalend voor de uiteindelijke looks van de ketting. Goud is verreweg het meest opvallende materiaal. Dit metaal glanst gigantisch en heeft een intense gele kleur. Veel vrouwen zijn er gek op, maar het kan ook als ‘too much’ worden ervaren. Een zilveren ketting is een goed alternatief als je wel van glans houdt maar het niet te opvallend hoeft te zijn. Een ketting met een matte of doffe afwerking kan ook een originele optie zijn. Zoek dan naar een sieraad van staal of titanium. 

Maar we zijn nog niet klaar! Een ketting van leer, katoen, of kunststof behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Deze materialen ogen doorgaans minder chique, maar zijn daardoor niet minder leuk. Zulke sieraden zijn ook ideaal voor op het strand of op vakantie. De waarde ligt lager en daarmee is het minder pijnlijk als hij gestolen wordt of kwijtraakt dan dat bij een gouden ketting zou zijn. Weeg de gelegenheid dus mee in je materiaalkeuze. 

Van subtiel tot grof

Als je een type materiaal op het oog hebt kun je een keuze maken qua grofheid. Vrijwel alle kettinkjes van goud, zilver of staal bestaan uit schakels. Al deze schakeltjes samen vormen de uiteindelijke ketting. De grote en vormgeving van elke schakel zijn van grote invloed op de uiteindelijke looks van de ketting. Een ketting opgemaakt uit kleine ringetjes kan heel subtiel en elegant ogen, terwijl een ketting gemaakt van grote schakels juist stoer en grof is. Het één is niet beter dan het ander, het is maar net waar je voor kiest. Doorgaans worden subtiele kettinkjes meer gedragen naar belangrijke gelegenheden, en zijn de wat stoerdere modellen beter geschikt voor alledaags. Uiteraard vind je deze verschillen ook bij een plastic of leren ketting. 

Basic of met hanger

Tot slot kun je ervoor kiezen om je ketting extra te verfraaien. Veel colliers zijn van zichzelf al mooi genoeg om te dragen en de hals te versieren. Toch kan het leuk zijn om nog een hanger aan de ketting te bevestigen. Dit geeft vaak net dat beetje extra. Het kan een klein hangertje zijn van bijvoorbeeld een steentje of een hartje, maar ook een grotere hanger. Zelfs hangers met daarin een foto van een geliefde lijken een herintreden te maken. Een ketting met hanger heeft doorgaans meer betekenis dan een model zonder.

Tot slot benoemen we graag dat je vooral moet kiezen voor een ketting die jezelf aanspreekt. Laat je niet onnodig leiden door hypes en trends. Vergeet ook vooral niet om erop los te combineren!

Vergelijkbare blogs