Tips voor het kiezen van raamdecoratie
Huis & tuin

Tips voor het kiezen van raamdecoratie

Door

Raamdecoratie is erg belangrijk voor een woning. Het is namelijk een van de eerste dingen die opvalt als je een huis van de buitenkant bekijkt. De keuze voor raamdecoratie kan daardoor de sfeer van het huis bepalen. De juiste raamdecoratie zorgt er tevens voor dat je natuurlijk de zon buiten de deur houdt. In dit blog bericht willen we je graag tips meegeven voor het kiezen voor raamdecoratie.

Bepaal wat je wilt met je raamdecoratie

Het belangrijkste punt voor het kiezen van raamdecoratie is de functie. Raamdecoratie, zoals jaloezieën of zonneschermen zijn er natuurlijk voor bedoeld om de zon buiten de deur te houden. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, waardoor je allereerst moet bepalen welke soort raamdecoratie je wilt hebben. Jaloezieën zijn bijvoorbeeld perfect om je interieur te voorzien van een mooie raamdecoratie, terwijl er ook een goede en makkelijke functie bij zit. Je kunt met de jaloezieen namelijk gemakkelijk de zon in huis laten schijnen, maar je kunt de zon ook totaal buitenhouden. Het interieur zal er door het kleurgebruik ook veel beter door uitkomen!

Verander je vaak? Beperk voorkom zoveel mogelijk boorgaten!

Wil jij je interieur vaak veranderen? Dan is het niet slim om veel te werken met boorgaten. Als je te veel boorgaten in de muur krijgt, wordt dit geen mooi aanzicht. Het is daarom verstandig om zo min mogelijk boorgaten te krijgen. Je kunt dit gemakkelijk bewerkstelligen door bijvoorbeeld raamdecoratie te nemen dat je niet in de muur hoeft te boren. Er zijn verschillende mogelijkheden die je gemakkelijk kunt monteren zonder dat er een boor aan te pas komt. Ben je de raamdecoratie na een jaar weer zat? Dan kun je het gemakkelijk vervangen door een nieuwe versie. Je hoeft er dan niet op boorgaten te letten!

Grote ramen vragen om andere raamdecoratie

Heb je grote ramen in je woning? Dat kan vragen om andere raamdecoratie. Je wilt namelijk er voor zorgen dat er zoveel mogelijk licht in de kamer valt. In de avond wil je natuurlijk het raam afsluiten met raamdecoratie. Ook kan het zijn dat je een gedeelte van het raam wilt afsluiten, omdat er te veel licht in het huis komt. Het is gemakkelijk om de grote ramen te voorzien van gordijnen, maar dan heb je niet veel keuze om ze open en dicht te doen. Je kunt er wel voor kiezen om een rolgordijn te gebruiken. Hierdoor kun je ook de helft van het raam bedekken. Uiteraard kun je hier ook mooie jaloezieën voor gebruiken.

Vergelijkbare blogs