Alles wat je wilt weten over horren
Lifestyle

Alles wat je wilt weten over horren

Door

Bij een hor wordt doorgaans direct gedacht aan het buiten houden van vervelend ongedierte in de warme zomermaanden. Alhoewel ze daar inderdaad uitstekend geschikt voor zijn, heeft het plaatsen van een hor in of voor je raam of deur nog veel meer fijne voordelen. Hier lees je alles wat je wilt weten over horren!

Soorten horren

Horren bestaan er in allerlei soorten en maten. Naast de ietwat ouderwetse pendelhordeur en trekdeur- of raamhorren met een veer, zijn er nog veel meer opties. 

  1. Inklem raamplissé: Een strak en modern model hor voor in een raam, met een fijnmazig gaas. De hor schuift haast onhoorbaar open en dicht; perfect voor in de slaapkamer.
  2. Inklemhorren: Geschikt voor draaikiep ramen en eenvoudig in gebruik. Je hoeft de hor namelijk enkel in de raamopening te klemmen.
  3. Dubbele plissé hordeur: Bijzonder geschikt voor grote oppervlakten, aangezien het horgaas niet wordt oprolt maar op wordt gevouwen. Oftewel: een perfecte, tuindeur-, serre- of schuifpui hor
  4. Dubbele rolhordeur: Eveneens in bredere deuropeningen te gebruiken. Bij dit model hordeur wordt een deel van de deur gebruikt als doorgang en het andere gedeelte op z’n plek blijft.

Voordelen van horren

Een hor in of voor je raam of deur heeft meerdere voordelen.

  1. Ventilatie: Je kunt eenvoudig en zonder zorgen ventileren. Dit zorgt voor een aangename frisheid in huis. Bovendien is de gefilterde frisse lucht die binnenkomt ook nog eens goed voor je gezondheid.
  2. Ongedierte: Een hor houdt vervelend ongedierte buiten. Naast dat het je tegen kleine insecten beschermd, houdt een hor in de wintermaanden ook nare muizen en ratten buiten die de warmte bij jou in huis op komen zoeken.
  3. Pollen: Nóg een voordeel van een hor is dat irritante rondzwevende pollen die menig hooikoortspatiënt hevig doet snotteren, kuchen en tranen, worden tegengehouden door het gaas van de horren. Zo kan je zelfs als hooikoortspatiënt genieten van frisse buitenlucht in huis.

Vergelijkbare blogs