Lifestyle

DM Drogist – Mijn aanraders + tips

Door

Zoals je misschien wel weet kom ik regelmatig in de Duitse drogist, de DM Drogerie. Ik vind dit een geweldige winkel en ik kom er heel erg graag; ik heb dan ook het geluk dat ik er een klein half uurtje vandaan woon! Bijna dagelijks krijg ik de vraag wat mijn aanraders zijn voor als je een bezoekje brengt aan de drogist. In dit artikel vertel ik je waarom ik de DM Drogist zo fijn vind en wat mijn aanraders zijn!

Ik woon zelf in het mooie Drenthe, dus het is voor mij maar kort rijden naar onze Oosterburen. Na een klein halfuur rijden ben ik in Meppen waar een mooie DM Drogist in het MEP winkelcentrum zit. Onder dit overdekt winkelcentrum zit een parkeergarage en je kunt er twee uur gratis parkeren als je voor €10 of meer besteed bij de DM. No problemo! 

Wat voor mij de grootste reden is om regelmatig naar de DM te gaan, zijn de prijzen. Ik ben groot fan van de eigenmerk producten van DM; de productkwaliteit van de verzorging producten is ontzettend goed en je betaalt er zowat niks voor. Daarbij zijn de A-merk producten veel goedkoper dan in Nederland. Duitsland staat natuurlijk bekend om het goedkoop boodschappen doen, goedkoop tanken en in dit geval ook goedkoop drogist producten inslaan.

Douchegels

Wat een groot verschil is tussen de DM drogist en een drogist in Nederland; het aanbod. Wanneer je bij ons 10 verschillende douchegels ziet staan, dan heeft de DM er wel 50. Bizar om te zien hoeveel keus er is! De prijzen van bijvoorbeeld Nivea en Dove ligt in Duitsland ontzettend laag en merken als Fa en Palmolive zijn er ook te vinden.

Mijn oog valt altijd meteen op het onderste schap met de douchegels van Balea. Balea is het huismerk van de DM, dit is ook te zien aan het kleine symbooltje boven het merk. De verpakkingen zijn niet alleen ontzettend leuk, maar de geuren zijn overheerlijk en ze kosten echt niks; je betaalt maar 55 cent voor een grote fles!

Mijn tips:
Ga zeker kijken naar de Balea douchegels! Je hebt ontzettend veel keus en de prijs is zo laag dat je er best 2 van mee mag nemen. Of 3.. of 4  Mijn favoriete geuren zijn Melone en Aftersun.

Haarverzorging & styling

Ook wat betreft haarproducten heb je in de DM genoeg keus! Je vindt er o.a merken als Syoss, Guhl, John Frieda, Garnier Fructis en Herbal Essences. Deze merken kennen we in Nederland natuurlijk ook wel, maar ik kan niet vaak genoeg zeggen; in de DM is alles goedkoper!

De haarproducten van Balea zijn voor mij groot favoriet. Je hebt hiervan twee verschillende soorten; de goedkope shampoo’s en conditioners in het onderste schap. Deze zijn te herkennen aan de witte verpakkingen met een kleuraccent. Je hebt ze in veel verschillende geuren en de flessen kosten maar €0.65 per stuk.

In de schappen erboven vind je de Balea Professional haarproducten. Deze lijnen zijn iets luxer qua verpakking en ik vind deze producten persoonlijk net wat fijner dan de goedkopere varianten. Voor deze tubes betaal je iets meer, maar €1,45 per tube vind ik alsnog spotgoedkoop!

Mijn tips:

Ik kan je zeker de producten uit de Professional lijnen aanraden. Ik heb zelf maandenlang de rode lijn gebruikt voor gekleurd haar en de geur hiervan is overheerlijk; alsof je je haren laat wassen bij de kapper! Verder zijn de haarmaskers uit de goedkope lijn uit het onderste schap heel erg fijn. Je betaalt 2 euro voor een potje en ze doen heel goed hun werk!

Een tip voor wie het haar regelmatig zelf verft. Pakjes haarverf zijn in Duitsland veel goedkoper, je betaalt er zowat de helft minder voor dan in Nederland!

Gezichtsreiniging & verzorging

Balea heeft een enorm aanbod aan gezichtsreiniging en verzorging en voor elk type huid is er wel een lijn te vinden. Er zijn natuurlijk ook A-merken te krijgen, zoals Nivea en Garnier, maar ik vind Balea interessanter. Niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat er veel keus is en ik graag nieuwe producten ontdek. Er zitten momenteel al veel favorieten van mij tussen!

Mijn tips:

Mocht je voor het eerst naar de DM gaan, doe dan vooral lekker rustig aan en ga het schap uitgebreid bekijken want er is ontzettend veel keus! De Micellair Waters van Balea zijn echt aan te raden, de Balea Aqua Serum en de Balea Grapefruit gezichtsreiniger. Misschien een tip voor je vriend of vader: Balea heeft ook meerdere lijnen voor mannen. Jeroen zweert bij de Balea Men Active Care dagcrème en wasgel voor het gezicht.

Er zijn ook tientallen verschillende gezichtsmaskers te koop. Voor die prijs kun je ze toch niet laten liggen? Ik vind de maskers in elk geval erg fijn en met name die van Balea.

Zonbescherming

In de zomermaanden kun je zonnebrandcrème inslaan als een gek, want ook hierin heb je heel veel keus. Naast de welbekende producten van Nivea en Garnier zijn er veel verschillende varianten van Balea te krijgen. Crème, spray, lotion; vanalles!

Mijn tip:
Wat voor zonbescherming jij het liefst gebruikt, is een persoonlijke keuze. Wel vind ik de gezichts-zonbescherming van Balea heel erg fijn. Deze wordt verkocht in een kleinere oranje tube en kost zo’n €1,50. Je hebt hier ook een aftersun versie van in een blauwe flacon, deze is ook zeker aan te raden!

Make-up

Loopt het water je al in de mond? De beauty afdeling in de DM is echt hemels en ik kan er dan ook een hele tijd rond lopen neuzen. Ze verkopen er merken die we in Nederland ook hebben, zoals Essence, Catrice, Maybelline, L’Oréal en MaxFactor. De producten zijn in de DM alleen wel net wat goedkoper en met name Essence heeft vaak een mega make-up schap staan. Daarnaast zijn er in Duitsland vaak Limited Editions te vinden die we in Nederland niet zullen krijgen.

In de DM zijn er nog een aantal andere merken te krijgen, zoals P2, Alverde, Manhattan en Dm’s eigen merk Trend it Up.

DM verkoopt ook Essie, maar dan net iets goedkoper. Je betaalt geen €10 maar €7,95 voor een flesje. Het scheelt niet veel, maar toch!

Mijn tips:
Er zijn zoveel producten die ik je graag aan zou willen raden, maar ik denk dat je er zelf gewoon lekker rond moet gaan snuffelen. P2 is een leuk merk, net als Manhatttan, wat de Duitse Rimmel London is.

Voor je bij de kassa komt, kun je nog even het schap met mini’s gaan bekijken. Ideaal voor als je een weekend weg gaat of op vakantie. Er is ontzettend veel keus in verschillende merken.

Mijn tips:

Als ik op vakantie zou gaan, dan ging ik los op de mini’s. Deze zijn zo handig! Voor een weekend weg haal ik vaak een mini tube haarlak en haarschuim. En een mini verpakking micellair water van Garnier is ook altijd ideaal.

En uiteindelijk loop je de winkel uit met een volle tas met nieuwe goodies! Ik hoop dat ik je wat heb kunnen helpen met deze mini-rondleiding door de winkel. Laat mij vooral weten wat jouw favorieten zijn, dan ga ik daar zeker een keer naar kijken. En voor als je binnenkort voor het eerst naar de DM gaat, dan hoop ik dat dit artikel je een beetje inspiratie heeft kunnen geven!

Vergelijkbare blogs