Een aanvullende zorgverzekering afsluiten in 2022
Persoonlijk

Een aanvullende zorgverzekering afsluiten in 2022

Door

Ben je van plan om  een aanvullende zorgverzekering af te sluiten in 2022? Bijvoorbeeld omdat je vindt dat je polis niet genoeg dekt en je graag goed verzekerd wilt zijn tegen ongewenste zorgkosten? Dan is het goed om hier meer informatie over te lezen. 

Waarom een aanvullende zorgverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering in 2022 kan interessant zijn. Vooral als je veel zorgkosten hebt die nu niet gedekt worden door je basisverzekering. Ook als je weet dat je extra zorgkosten hebt in 2022, dan kan het interessant zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Je kunt je bijvoorbeeld aanvullend verzekeren voor:

  • Fysiobehandelingen
  • Brillen en/of lenzen 
  • Tandarts
  • Mantelzorg
  • Orthodontie

Een uitgebreide basisverzekering

Je kunt er voor kiezen om je basisverzekering ergens anders af te sluiten. Iedere basisverzekering vergoedt dezelfde zorg. Soms kan de mate van de dekking verschillen per zorgverzekeraar, waardoor je geen aanvullende verzekering meer nodig hebt. Ook bestaan er voor studenten speciale aanbiedingen van zorgverzekeraars. Er zijn meerdere manieren om je zorgpremie te verlagen, als student. Als je kiest voor een uitgebreide basisverzekering, zal deze in eerste instantie duurder zijn. Lees daarom de polissen altijd goed door en vergelijk verzekeringen met elkaar.

Zorgverzekering op maat 

Ieder mens is anders en heeft dus behoefte aan andere zorg. Met een aanvullende verzekering, kies je de zorg die jij nodig hebt. Het is dus handig als je verzekeraar ook flexibel is in het tussendoor aanpassen van je verzekering. Neem bij twijfel altijd contact met je verzekeraar om jouw vraag duidelijk te krijgen.

Kortom, een aanvullende verzekering kan interessant zijn als je meer zorg nodig hebt. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Toch kan deze handig zijn als je het risico op extra kosten niet wilt lopen. Kijk en vergelijk altijd goed je verzekeringen. Tussentijds kan een andere verzekering beter aansluiten op jouw wensen. Extra verzekeren is misschien zo gek nog niet.

Vergelijkbare blogs