slapen met pruik
Beauty Lifestyle Persoonlijk Photo Diary Review

Wel of niet slapen met een pruik? Alles wat je erover moet weten

Door

Pruiken worden tegenwoordig steeds meer gedragen en niet alleen maar naar een feestje maar ook in het dagelijks leven. Vooral vrouwen dragen vaak een pruik omdat zij zich dan zekerder voelen. Vaak wordt het gedaan wanneer men ziek is en daardoor niet meer zo een mooie bos haar heeft. Maar kun je met een pruik slapen, of kun je hem beter afdoen voor je je bed instapt? Op die vraag geven ik jou vandaag antwoord.

Slapen met een pruik op

Dat je overdag je pruik draagt om je zekerder te voelen, dat snap ik heel goed. Maar is het wel verstandig om hem in de nacht ook op te houden? Vele dames pruiken die je ziet zijn gemaakt van kunsthaar en die geven niet echt lucht door. Wanneer je een pruik hebt die gemaakt is van echt haar, dan betaal je vele malen meer, maar dat zie je dan ook zeker aan de pruik zelf terug. Om te gaan slapen met je pruik op is niet aan te raden. Door het bewegen met je hoofd op je kussen ontstaat er namelijk wrijving en kan de pruik aardig in de klit komen te zitten. Door de wrijving zal ook de glans van de pruik veel minder worden. Je zult ook een stuk minder lang met de pruik doen wanneer jij ermee gaat slapen. Je kunt als alternatief een slaapmuts dragen. Dit zit comfortabel en houdt je hoofd warm.

De verzorging van je pruik

Om je pruik te verzorgen zijn er aparte haarproducten op de markt gebracht. Zij zijn anders dan de standaard haarproducten omdat een pruik een hele andere behandeling nodig heeft dan je eigen haar. Ik heb eens gezocht en een weg gevonden in de wirwar van verzorgingsproducten. Ik ben toen terecht gekomen bij blushingbeauty. Daar hebben ze een keur van producten die speciaal voor een pruik geschikt zijn. Het is dan ook echt aan te raden om producten te gebruiken die  er speciaal voor zijn zodat jouw pruik een lange levensduur heeft. Het is immers al duur genoeg om een goede pruik aan te moeten schaffen. 

Moet je je schamen voor een pruik?

Nee, natuurlijk hoef jij je niet te schamen voor een pruik. Sterker nog, ik vind het superstoer wanneer jij een pruik zou dragen om je daarbij beter te voelen. Het is toch eigenlijk gewoon hartstikke fijn dat jij je daar goed bij voelt en jij daarin je weg hebt gevonden? Dus nee, ik vind niet dat jij je moet schamen om een pruik te dragen!

Vergelijkbare blogs