boxspring tips
Huis & tuin Review

Tips bij het kopen van een boxspring

Door

Je hebt een schitterende boxspring gezien en jij ziet die al helemaal bij jou in je slaapkamer staan. Maar is het wel verstandig om op het uiterlijk van een boxspring af te gaan? Ik ben van mening van niet. Natuurlijk wil het oog ook wat maar het allerbelangrijkste is toch wat de functies en het comfort zijn.

Ga niet over 1 nacht ijs

Ben jij het type wat meteen een beslissing neemt bij het kopen van een goedkope boxspring of ben jij het type wat eerst van alles uit gaat zoeken? Ik ben dus het laatste type en ga eerst eens flink op onderzoek uit. Er zijn een aantal dingen die ik belangrijk vind en daar heb ik dus ook echt rekening mee gehouden toen ik mijn boxspring ging kopen.

Waar koop je hem?

Zelf heb ik onder andere bij Beddenleeuw gekeken voor een mooi bed en ik moet je eerlijk zeggen dat je daar ook goed kunt slagen voor een mooi bed. Wat ik belangrijk vind aan een winkel is dat de service goed is. Komen ze jouw bed alleen maar afleveren of zetten ze hem netjes op de plek neer? Wat doen ze wanneer er iets niet goed aan is? Dit zijn punten waar je op moet letten.

Welke maat neem je?

De maat van je boxspring is natuurlijk ook erg belangrijk. Ik ga ervan uit dat wanneer je een partner hebt niet kiest voor een bed van 90 cm breed. Al is dat natuurlijk wel ontzettend knus! Meet dus even goed de ruimte op die je hebt om je bed te plaatsen. 

Houd rekening met het gewicht

Ook een boxspring heeft een maximale belasting wat het kan hebben. Dit is dus wel iets waar je rekening mee moet houden. Wanneer je wat zwaarder bent neem dan ook een bed wat daarvoor geschikt is. 

Extra functies en artikelen bij jouw boxspring

Kijk goed of dat onder andere het hoofdbord erbij zit. Het zou zonde zijn wanneer jij in de veronderstelling bent dat dit erbij zit en het is niet zo. Soms kunnen plaatjes anders overkomen dan dat het artikel daadwerkelijk is. Kijk ook goed of er bijvoorbeeld een verstelbaar hoofd- en voeteneinde is. Wil je dit graag dan zijn dat wel dingen waar je echt op moet letten

Tot slot

Wanneer jij al die dingen in overweging hebt genomen en er zeker van bent dat dit jouw droom bed is dan rest jou nog maar 1 ding. Lekker bestellen en hopelijk slaap jij dan heel snel weer een stuk beter!

Vergelijkbare blogs