Waarom blijven smart home apparaten de komende jaren revolutionair?
Huis & tuin

Waarom blijven smart home apparaten de komende jaren revolutionair?

Door

Met domotica wordt het leven in huis eenvoudiger, en een intelligent beheer van alle systemen vanuit het oogpunt van het “slimme huis” mogelijk. Domotica-systemen, die steeds meer worden gevraagd en gebruikt, verhogen de waarde van de woning en helpen het ecologische karakter ervan te versterken. Daarom zullen zij in de komende jaren steeds meer worden gebruikt.

Wat zijn domotica systemen

De smart home-markt begint een grotere groep van consumenten te interesseren. De reden is eenvoudig: technologie helpt het energieverbruik te controleren zodat we onze hulpbronnen verstandig kunnen beheren, onze energierekeningen kunnen verlagen en tegelijk de planeet kunnen beschermen.

De nauwe verbinding tussen systemen – en daarmee bedoelen we de integratie van de bedieningselementen en digitale hulpmiddelen door middel van de Internet of Things-aanpak – is de sleutel tot het bereiken van dit resultaat. Vandaag gebruiken we onze smartphones voor alles. Spelen in ons favoriete online casino zoals www.bet777.be en genieten van allerlei online games, zelfs in live streaming, vanuit het comfort van onze luie zetel in de woonkamer. Dit terwijl we tegelijkertijd de temperatuur van de kamers regelen om ons energieverbruik thuis te optimaliseren. We gebruiken moderne technologie ook voor andere dagelijkse taken, of het nu gaat om een herinnering of een automatische controle of alle elektrische apparaten in huis werden uitgezet.

Deze ethische benadering van het milieu is ook gunstig voor de huishoudelijke uitgaven. Door de consumptie te beperken kunnen gezinnen belangrijke besparingen realiseren.

Domotica: het hedendaagse scenario

De smart home-markt blijft positieve waarden optekenen, met een groeiende aandacht voor het concept van het “slimme huis”. Bovendien heeft de integratie tussen systemen geholpen om de kosten van de apparatuur te drukken en bekendheid te winnen. Zozeer zelfs dat vandaag uit rapporten blijkt dat 69% van de mensen zich bewust is van wat “smart home” betekent en dat 43% van hen een slim apparaat bezit dat hen helpt hun huis op de een of andere manier te automatiseren.

Wat zijn de meest gekochte producten? Het segment beveiliging is goed voor 21% van de markt, gevolgd door slimme luidsprekers. Naast het thema veiligheid is men geïnteresseerd in huishoudelijke apparaten zoals luchtzuiveraars en robots, en tenslotte in alles wat te maken heeft met het beheer van verwarmings- of koelingssystemen.

Waarom is domotica functioneel?

Veel gebruikers worden aangetrokken door de eindeloze mogelijkheden van slimme thuissystemen bij de gedachte dat zij hun huis en de functies ervan op afstand kunnen besturen. Zo goed als elke ruimte in huis kan worden beheerd met een smartphone, tablet en spraak assistent. Toch is het niet gezegd dat we ze altijd allemaal willen bestrijken. Niet iedereen wil in een volledig geïntegreerd slim huis wonen, althans voorlopig.

Gelukkig zijn slimme systemen modulair, zodat je alleen die elementen kunt installeren die aan jouw behoeften voldoen. Slimme systemen waren niet intuïtief, maar ontwikkelen zich nu gestaag. Zelfs wie niet precies als een hi-tech-verslaafde kan worden omschreven, wil zijn huis steeds slimmer maken. En voor degenen die ontmoedigd zijn door de “moeilijkheid” om het concept te begrijpen en de systemen te beheren, verzekeren insiders dat domotica het leven gemakkelijker maakt. Het begint dan ook vrij gemakkelijk te zijn om het in te stellen.

Ten slotte verhoogt een goed domoticasysteem in jouw huis de waarde ervan met ongeveer 8-10%. Het cijfer is zeer algemeen, en vergeet niet dat het verhogen van de waarde van je huis een herstructurering op verschillende gebieden omvat. In de eerste plaats duurzaamheid, die ook het domoticasysteem kan omvatten.

Vergelijkbare blogs