Hoe maak je van je tuin een plek om tot rust te komen?
Huis & tuin

Hoe maak je van je tuin een plek om tot rust te komen?

Door

We leven in een haastige maatschappij en het is daarom niet altijd eenvoudig om even je rust te pakken. Veel mensen boeken daarom met regelmaat een weekendje weg of gaan een dagje shoppen. Zou het echter niet heerlijk zijn om gewoon thuis lekker tot rust te kunnen komen? Dit kan! Alles wat je nodig hebt, is een tuin waarin je nog een paar vierkante meters over hebt. Je hoeft niet veel geld te hebben om thuis een plek te maken waar je echt even lekker tot rust kunt komen. Wij laten je zien hoe je vervolgens heel eenvoudig een privé-wellness van je tuin kunt maken. 

Kies voor je eigen buitensauna

Vroeger was een sauna in je eigen huis alleen weggelegd voor de rijken der aarde, maar tegenwoordig kan vrijwel iedereen met een tuin een eigen buitensauna installeren. Een buitensauna is niet alleen een heel prettige plek, het kan ook echt een sieraad in je tuin zijn. Je kunt een mooie houten ruimte kopen met glazen deuren waardoor je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Zo betrek je de tuin dus ook in je sauna en kun je van het buitenleven genieten terwijl jouw lichaam heerlijk tot rust komt in de aromatische dampen. Je zult merken dat je er niet alleen lichamelijk weer tegenaan kunt, maar dat je je ook mentaal een heel stuk beter zult voelen. 

Zet je wellness voort in je eigen zwembad

Als je eenmaal uit je eigen sauna bent gekomen, is het tijd om even lekker af te koelen. Dit kun je doen in je eigen privé-zwembad. Er zijn vele soorten zwembaden mogelijk en je hoeft niet altijd grote ingrepen te doen om een bad te installeren. Kies bijvoorbeeld voor een houten zwembad. Dit bad kun je gebruiken als opbouw (boven de grond) of inbouw (in de grond) en kan door jou zelf gemonteerd worden. Een houten zwembad kan gemiddeld tien tot vijftien jaar gebruikt worden. Heb je net in je sauna gezeten? Duik dan vervolgens gelijk je zwembad in om je weerstand een boost te geven. Je zult zien dat je je herboren voelt wanneer je weer uit het water komt. 

Liever ontspannen in een jacuzzi? 

Mocht je minder ruimte hebben in je tuin, of geen zin hebben in een sauna en een zwembad, dan kun je eens kijken of een jacuzzi iets voor je is. In dit bad kun je met twee personen plaatsnemen of met meerdere wanneer je voor een groter exemplaar kiest. Hierdoor wordt deze jacuzzi een heel fijne plek om met een groepje te genieten van het goede leven. Stel de temperatuur zo in dat het water lekker warm wordt en je kunt het hele jaar genieten van een heerlijk bad in de openlucht.  

Vergelijkbare blogs