Bescherm je meubels tijdens het verhuizen
Huis & tuin

Bescherm je meubels tijdens het verhuizen

Door

Heb je een verhuizing gepland? Dan komt er veel werk bij kijken. Verhuizen van de ene naar de andere woning is namelijk geen kleine opdracht. Allereerst ben je natuurlijk bezig om een nieuwe woning te vinden en te kopen, maar dan ben je er nog niet. Het verhuizen is namelijk ook een belangrijk aspect. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je meubels en accessoires beschadigen tijdens de verhuizing. Om dit te voorkomen, kun je onder andere gebruik maken van verhuisdekens. In dit blog bericht willen we je graag tips geven voor een schadeloze verhuizing.

Gebruik een verhuisdeken!

Wanneer je gaat verhuizen, wil je graag dat je meubels schadeloos naar de nieuwe woning worden overgezet. In dit geval kun je ervoor kiezen om een verhuisdeken te gebruiken. Deze zorgen ervoor dat de meubels minder snel kunnen beschadigen. Dit komt doordat de deken van hoge kwaliteit een beschermende laag over de meubels geven. Hierdoor kun je bijvoorbeeld het meubelstuk niet beschadigen als je een klein tikje tegen de muur aan geeft Vervolgens kun je de meubels met de verhuisdeken ook beschermen in de verhuiswagen. Wanneer je door een bocht gaat, kunnen de meubels namelijk verschuiven. Als je de meubels beschermt met een verhuisdeken, voorkom je schade door het verschuiven. 

Bepaal welke ruimtes je eerst leeg gaat halen

Als je gaat verhuizen, en je wilt dit zonder schade aan de meubels doen, is het verstandig om een plan te maken. Zeker als je nog geen verhuisdekens hebt, is het verstandig om een goed plan te maken. Hierin neem je op welke meubels je eerst wil verhuizen, zodat de kans zo klein mogelijk wordt om de meubels te beschadigen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de gang als eerste leeg gaat halen, maar juist als laatste in de nieuwe woning plaatst. Zo weet je zeker dat deze meubelstukken niet in de weg komen te staan als je nog met de verhuizing bezig bent.

Zorg voor voldoende mankracht en gereedschappen

Bij een verhuizing is het vaak zo dat er schade optreed als het lang duurt. Wanneer je namelijk lang bezig bent, wordt je zelf moe en ga je te snel werken. Om deze reden is het van belang dat je genoeg mankracht inschakelt om te helpen met de verhuizing. Daarnaast is het aangeraden om de juiste gereedschappen te gebruiken met de verhuizing. Als je bijvoorbeeld een kast uit elkaar moet halen, zorg je er met de juiste gereedschappen voor dat je deze niet beschadigd. Daarnaast kan het zijn dat je bepaalde meubels door een raam moet laten gaan, omdat ze niet door de deur passen. In dit geval is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen gebruikt!

Vergelijkbare blogs