Een gezonde levensstijl begint bij jezelf (en zo kun je dat aanpakken!)
Lifestyle Persoonlijk

Een gezonde levensstijl begint bij jezelf (en zo kun je dat aanpakken!)

Door

Tijdschriften staan er vol mee, beautysalons adverteren ermee en zelfhulpboeken hebben allerlei methoden ontwikkeld: een gezonde levensstijl. Door gezonder te eten, meer te sporten en supplementen te slikken moet jij je in een mum van tijd weer helemaal jezelf voelen. Echter, zo makkelijk is het nog niet.

Hoewel er allerlei tips en mogelijkheden bestaan om ervoor te zorgen dat jij gezond gaat leven, zijn de verleidingen om de ongezonde route te nemen groot. Er zitten fastfoodketens op elke hoek van de straat, het vergeten van je lenzen is zo gebeurd en na een lange werkdag zit je niet te wachten op die o zo belangrijke work-out. Gelukkig hebben wij hier een aantal tips om jou te helpen!

Ga niet op dieet

Het klinkt misschien gek als je wil afvallen, maar lang niet altijd is diëten de manier om op een gezonder gewicht te komen. Vaak ligt het er namelijk niet alleen aan dat je minder koolhydraten moet eten, maar is de boosdoener ongezonde eetgewoonten. Zo kan het zijn dat je macaroni maakt zonder groenten en met veel saus en dan is het weglaten van de macaroni niet voldoende. Meer groenten daarentegen kan je juist wel heel erg helpen. Ga daarom bijvoorbeeld eens langs bij de diëtist of maak je eetgewoonten inzichtelijk door bij te houden wat je nu precies op een dag eet. Afvallen gebeurt dan automatisch, als je deze eetgewoonten omzet in gezonde patronen.

Trakteer jezelf op goede verzorging

Je hebt een lange werkdag gehad en vindt dat je wel eens getrakteerd mag worden. Vaak kiezen mensen ervoor om dan een ongezond tussendoortje te nemen, maar heb je er wel eens aan gedacht om in plaats daarvan te investeren in goede verzorging? Is een goede nachtrust ook geen cadeautje voor jezelf en kun je niet een nieuw paar lenzen gebruiken? Goede (oog)verzorging is dé manier om je beter in je vel te laten voelen. Wanneer je bijvoorbeeld al maanden niet meer bij de opticien bent geweest, is het misschien wel eens tijd om een bezoekje te brengen aan de beste man of vrouw. Nieuwe maandlenzen kopen of tijdelijk overstappen op daglenzen zoals Acuvue Moist is mogelijk broodnodig. Hygiëne moet een prioriteit zijn, die een belangrijke bijdrage levert aan een goede gesteldheid. 

Sport op jouw tempo

Wie het nodig vindt om gezonder te leven, grijpt vaak naar sporten als mogelijkheid om af te vallen. Uiteraard is dit een stap in de goede richting, maar vaak wordt er na een aantal weken intensief sporten abrupt mee gestopt. Dit is dan ook niet de juiste manier om te beginnen met sporten. Het is namelijk van groot belang om een ritme te creëren en rustig aan te beginnen met sporten, zodat je het sporten langzaam in je planning kunt implementeren. Stap voor stap werk je zo aan een betere conditie en wordt de drempel lager om te beginnen en juist hoger om ermee te stoppen. Verder kan het helpen om een sportmaatje te vinden, zodat je elkaar kunt stimuleren om te gaan sporten. Het is bovendien lastiger om de ander af te zeggen, als deze erop rekent dat jullie een rondje gaan hardlopen.

Vergelijkbare blogs