3 redenen waarom je een houten terras wilt in je tuin
Huis & tuin

3 redenen waarom je een houten terras wilt in je tuin

Door

Een nieuw terras in de tuin aanleggen doe je niet zomaar even snel: het is best een flinke klus. Het gaat tenslotte om de buitenplek van je woning. Je moet besluiten wat voor soort terras je wilt: beton, natuursteen, keramiek of toch iets anders. Het moet goed het weer kunnen doorstaan en een tijdloze stijl hebben. Dat is precies de reden waarom een houten terras tot op de dag van vandaag één van de meest favoriete keuzes is. In dit artikel leggen geven we je drie redenen waarom  je uit wat de een houten terras en ideaal is. 

Een houten terras is duurzaam

Tegenwoordig is één van de belangrijkste voorwaarden van nieuwe spullen duurzaamheid. Laat een houten terras nou net precies dat zijn. Er zijn namelijk zelfs verschillende houtsoorten die tot wel 20 jaar meegaan. Echter is een houten terras ook ontzettend prijzig en worden er toch bomen voor gekapt. Wil je liever voor een echt duurzame optie gaan, dan kun je voor terrasplanken van composiet gaan. Composiet een duurzaam, houtvrij materiaal wat ontzettend lang meegaat. Hierdoor heeft het een hoge functionaliteit heeft. Tot slot is het onderhoudsarm en geeft toch de uitstraling van hout, alleen worden hier dus geen bomen voor gekapt.

Een houten terras is functioneel

Niet geheel onbelangrijk is de functionaliteit van hout. Het is namelijk goed bestand tegen te zon: dat houdt in dat je je voeten niet brandt op warme zomerdagen. Sterker nog: hout absorbeert de hitte waardoor je een koeler terras creëert. En in tegenstelling, in de winter, zorgt hout voor een warmere ondergrond waardoor de vloer minder kil aanvoelt. Met hout heb je in elk seizoen een fijne ondergrond

Een houten terras is onderhoudsvriendelijk 

Wat nog een prettige bijkomstigheid van  hout is, is dat het onderhoudsvriendelijk is. Dit is wel zo prettig voor een tuin die het jaar door allerlei verschillende soorten weer meemaakt van de seizoenen. Met een hogedrukspuit maak je het hout zo schoon. 

Een houten terras past in ieder interieur

Heb je een modern huis? Of juist meer landelijk? Geen zorgen, want hout is in te krijgen in allerlei soorten kleuren en maten. Je kunt de lengtes en breedtes zo aanpassen dat het bij jouw woning past.

Vergelijkbare blogs