Een sim only abonnement of toch een abonnement met toestel?
Divers

Een sim only abonnement of toch een abonnement met toestel?

Door

Moet jij binnenkort jouw abonnement voor je mobiele telefoon verlengen? Dan heb je natuurlijk altijd twee keuzes: een sim only abonnement of een abonnement met een toestel erbij. Waar je het beste voor kunt kiezen, ligt een beetje aan jouw situatie en natuurlijk aan jouw voorkeuren. Daarnaast kun je nog kiezen hoe lang je wil dat jouw nieuwe abonnement loopt voordat je weer moet verlengen. In dit artikel gaan we het hebben over de voor- en nadelen van een sim only of een abonnement met toestel!

De voordelen van een sim only abonnement

Werkt het toestel dat je nu gebruikt nog prima en heb je nog geen behoefte aan een nieuwe, dan kun je het beste voor een sim only abonnement kiezen. Een sim only heeft een aantal voordelen ten opzichte van een abonnement met toestel. Ten eerste is het natuurlijk een stuk goedkoper dan een abonnement waar je een smartphone bij krijgt. Je betaalt immers alleen voor het abonnement, niet voor een telefoon erbij. Daarnaast is een sim only altijd erg flexibel. Je kunt jouw bundel zelf samenstellen en deze iedere maand aanpassen als je wil. Op deze manier zit je ook niet vast aan een bepaalde telefoon. Als je genoeg hebt van je huidige toestel, kun je een nieuwe kopen en gewoon je sim only nog steeds blijven gebruiken. Ten slotte wordt een sim only abonnement niet geregistreerd bij het BKR.

De nadelen van een sim only abonnement

Toch heeft een sim only ook wel een aantal nadelen. Mocht je tussendoor toch een nieuwe telefoon nodig hebben, dan moet je die zelf kopen. En als je graag het nieuwste van het nieuwste hebt, is dat niet goedkoop. Daarnaast kun je jouw simkaart alleen gebruiken in toestellen die simlock vrij zijn. Ook kun je geen gebruik maken van eventuele leenservices als je telefoon stuk gaat, die vaak wel aangeboden worden bij abonnementen met toestel. Ten slotte betaal je meer geld voor sneller internet en wanneer je buiten je bundel gaat. Als je niet oplet is de sim only dan ineens niet meer zo goedkoop. 

De voordelen van een abonnement met toestel

Het eerste voordeel van een abonnement met toestel spreekt nogal voor zich: je krijgt er een telefoon bij. Natuurlijk betaal je hier wel voor, maar je kunt wel per maand betalen in plaats van in één keer, wat wel fijn is als je een nieuwer en beter toestel wil. Je kunt er wel voor kiezen om al een deel aan te betalen, zodat je maandbedrag lager wordt. Daarnaast ben je minder tijd kwijt, omdat je niet los een toestel uit hoeft te zoeken en vervolgens ook nog een sim only abonnement.

De nadelen van een abonnement met toestel

Een nadeel van een abonnement waar je een smartphone bij krijgt, is dat je uiteindelijk toch meer betaalt voor de telefoon dan je zou doen als je hem koopt in een winkel, zonder abonnement. Providers vragen vaak meer voor een smartphone dan winkels dat doen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Daarnaast wordt een abonnement met toestel geregistreerd bij het BKR en heeft dit dus invloed op eventuele toekomstige leningen. Ten slotte kun je de telefoon nooit kopen met korting, terwijl winkels wel vaker korting geven op smartphones.

Vergelijkbare blogs