Geld besparen zonder in te hoeven leveren?
Budget

Geld besparen zonder in te hoeven leveren?

Door

Geld besparen: dat willen we allemaal wel. Minder geld uitgeven aan de dagelijkse dingen, zodat er meer overblijft om iets speciaals van te doen, of om te sparen voor later. Helaas zijn de vaste kosten waar we iedere dag, week en maand mee te maken krijgen nu eenmaal hoog, en betekent hierop besparen ook vaak dat je ergens op in moet leveren. Gas besparen door de verwarming lager te zetten of korter te douchen, geld besparen door naar een goedkopere supermarkt te gaan of minder luxe producten te kopen. Best te doen, maar leuker wordt het natuurlijk als je kunt besparen zonder dat je hier eigenlijk iets van merkt. En het goede nieuws is: dat kan. En vaak nog makkelijker dan je dacht.

Geld besparen op je internetabonnement

In vrijwel ieder huishouden is een abonnement op het internet aanwezig, we beschouwen dit vaak als een eerste levensbehoefte. In deze tijd is online kunnen zijn bijna een must, omdat het anders al flink lastig wordt om heel basic dingen te regelen. Gebruik je het internet niet intensief, bijvoorbeeld alleen om je mail te checken of zaken te regelen, dan kun je vaak met een goedkoop abonnement af. Het is altijd goed om zo nu en dan eens te checken of je huidige abonnement nog steeds de beste keuze is. Jouw provider vergelijken met wat anderen aanbieden leert je of er geen goedkopere opties zijn.

Ook als je juist wél veel gebruik maakt van je verbinding! Ook dan is het goed om eens een rondje langs de verschillende providers te maken, en eens te zien wat zij voor het abonnement met de snelheid die je nu hebt rekenen. Het zou zomaar kunnen dat je elders euro’s per maand kunt besparen, terwijl je verbindingssnelheid precies gelijk blijft. Zonde om te laten liggen!

Ben je toch aan het vergelijken, betrek dan ook meteen je tv-abonnement er eens bij. Soms kun je door internet en tv bij dezelfde provider af te nemen ook geld besparen. Ook daar merk je in de praktijk niks van, behalve dan dat je rekening lager uit zal vallen. Even de prijzen van internet en tv vergelijken dus, en wellicht heb je weer een makkelijke besparing te pakken!

Besparen op je mobiele abonnement

Ook op je mobiele abonnement kun je op deze manier besparen zonder het verschil te merken. Loopt je abonnement af, kijk dan even wat je maandelijks gebruikt en nodig hebt, en onderzoek of je dit bij een andere provider niet voor een lagere prijs kunt krijgen. Aan je abonnement zit je vaak één of twee jaar vast; kun je per maand twee euro besparen, dan kan dat dus best lekker oplopen op de langere termijn.

Vergelijkbare blogs