Wat is labiaplastiek?
Beauty

Wat is labiaplastiek?

Door

Labiaplastiek is een chirurgische ingreep om de grootte en vorm of positie van de schaamlippen te corrigeren. De schaamlippen zijn de huidplooien aan weerszijden van de vagina. De operatie kan worden gedaan aan de binnenste schaamlippen of de buitenste schaamlippen. Het kan ook allebei. Het volgt meestal na de bevalling. Problemen met operaties voor een schaamlipcorrectie zijn zeldzaam. De veiligheid wordt gegarandeerd door experts en professionals. Onthoud gewoon dat het niet nodig is. De schaamlippen van iedereen zijn anders en dat is volkomen normaal. Sommige vrouwen hebben grote schaamlippen en andere hebben kleine of asymmetrische schaamlippen.

Waarom kies je ervoor?

Een vrouw kan om verschillende redenen een labiaplastiek overwegen. Vergrote en uitstekende schaamlippen kunnen irritatie veroorzaken omdat de huid tegen elkaar wrijft terwijl je loopt. Het seksuele leven van een vrouw kan ook worden beïnvloed door uitstekende kleine schaamlippen. Het kan pijn veroorzaken of het vermogen om een ​​orgasme te bereiken tijdens geslachtsgemeenschap beïnvloeden. Het dragen van bepaalde soorten kleding, zoals badpakken of trainingskleding, kan ook oncomfortabel zijn als ze aan de grote kant zijn. Ze kunnen een zichtbare uitstulping veroorzaken waardoor het voor bepaalde vrouwen moeilijk is om nauwsluitende kleding te dragen. Stress over het uiterlijk van de vulva en het onvermogen om volledig deel te nemen aan alle fysieke activiteiten kan het zelfvertrouwen en het zelfrespect van een vrouw schaden. Het kan intieme relaties beschadigen en een emotionele impact hebben. Dus als je zo’n ondraaglijk ongemak ervaart, kun je professionals van SAM Kliniek raadplegen. Laat je schaamlippen onderzoeken en plan het gewenste correctiegebied.

Hoe wordt het uitgevoerd?

Lokale verdoving en matige sedatie worden meestal gebruikt voor deze operatie. Sommige vrouwen hebben mogelijk volledige anesthesie nodig. De behandeling duurt ongeveer een uur en de meeste vrouwen kunnen dezelfde dag weer naar huis. Chirurgen volgen voornamelijk technieken zoals trim-labiaplastiek of wig-labiaplastiek. De eerste is een snelle en pijnloze behandeling die resulteert in een lichter gekleurde labiale rand waar sommige vrouwen de voorkeur aan geven. Het nadeel is een lang en ongelijk litteken rond de rand dat ongemakkelijk kan zijn. De procedure van de wig-labiaplastiek duurt daarnaast langer dan de trim-procedure. Het extra weefsel van de schaamlippen wordt in wigvorm verwijderd, maar de schaamlippen blijven behouden.

Vergelijkbare blogs