Zit jij niet meer comfortabel op je oude bank?
Huis & tuin

Zit jij niet meer comfortabel op je oude bank?

Door

Naarmate mensen ouder worden, hebben zij vaak wat meer ondersteuning nodig om goed te kunnen zitten. Ouderen vinden het soms lastig om een bank te kiezen die goed bij hun wensen aansluit. Zij weten niet precies wat er mogelijk is, en zitten daardoor vaak te lang op een bank die niet geschikt voor hen is. Hoogtijd dus om daar iets aan te veranderen want er zijn volop comfortabele banken te vinden. Het enige wat je moet weten, is wat je nodig hebt want vervolgens kun je exact de bank samenstellen waar jij goed op kunt zitten. Wij leggen je in dit artikel graag uit hoe je dat moet doen. 

Wat heb jij nodig? 

Vroeger ging je naar de winkel om daar te kijken wat er aan bankstellen aangeboden werd. Vervolgens koos je de bank die het beste bij jouw wensen aansloot. Vandaag de dag kun je echter precies het bankstel kopen dat jij voor ogen had. Je kunt namelijk bij de betere leveranciers exact aangeven welk soort bank jij wilt, welke materialen gebruikt moeten worden voor de bank en welk formaat jij graag zou willen. Wil je dus zorgen dat je bank niet snel vies wordt, kies dan voor leer zodat eventuele vlekken eenvoudig te verwijderen zijn. Wil je juist een fijne, zachte bank, dan is de keus voor stof een betere. Deze stof kun je laten voorzien van een vuilafstotende laag zodat je bank langer als nieuw blijft. 

Wil jij een hogere bank? 

Oudere mensen hebben vaak moeite met opstaan en dan kan een diepe bank een obstakel zijn. Zitten gaan is dan niet zo lastig, maar overeind komen kan een probleem zijn. Gelukkig zijn er banken die wat hoger gemaakt zijn zodat je veel eenvoudiger kunt opstaan. Zo kun je dus een fijne relaxbank in je woonkamer zetten waar je ook echt fijn op kunt zitten. Kijk ook altijd even naar de extra’s die je bij een bank kunt krijgen. Vaak is het mogelijk om ook een voetensteun bij je bank aan te schaffen. Uiteraard kan deze geheel in dezelfde stijl gemaakt worden als de bank zelf. 

Weet jij al wat je wilt? 

Mocht jij nog niet helemaal weten wat voor jou het beste is, dan kun je altijd een keer contact opnemen met je leverancier. Deze weet precies wat mogelijk is en kan je helpen om een keus te maken. Bij de grotere winkels is ook altijd de mogelijkheid om inspiratie op te doen, vraag daarom gerust eens naar het inspiratieboek. Je kunt ook eens een kijkje nemen op de site van je leverancier. Mochten de banken je niet meteen aanspreken, kijk dan ook eens naar de relaxfauteuils of de sta op stoelen. Met deze stoelen zit je niet alleen goed, maar sta je ook eenvoudig weer op.  

Vergelijkbare blogs