houten kerstboom
Huis & tuin Persoonlijk Review

Een andere kerstboom, een houten kerstboom als vervanger!

Door

Tijdens kerst ruik je die lekkere dennen geur van een traditionele kerstboom, maar voor anderen is dit juist een geur die de neus doet prikkelen. Waar sommige mensen zelfs hooikoorts van kunnen krijgen of gewoon niet houden van de dennengeur die we ook associëren met nieuwe auto’s. Voor deze mensen is er een alternatief, een houten kerstboom! Een niet traditionele kerstboom brengt vele voordelen mee, lees hier waarom jij een alternatieve kerstboom zou moeten hebben en welke bij je zou passen!

Een alternatieve kerstboom heeft meer voordelen dan je denkt

De traditionele past niet in elk interieur en soms moet het gehele interieur gerestyled worden voor de kerstdagen. Sommige vinden dit een leuke bezigheid, terwijl anderen gewoon wat makkelijkers zoeken. Dit is waar de alternatieve kerstboom de spotlight pakt.

De alternatieve kerstboom is ideaal, omdat hij precies op smaak gemaakt kan worden en zo in het interieur past. Denk bijvoorbeeld aan een blanke houten kerstboom van HoutenKerstboom.com die je zelf kan versieren. Ideaal voor een gezin met kinderen of grootouders die kaarten willen tentoonstellen van hun kleinkinderen.

Naast dat een Alternatieve kerstboom perfect voor het interieur gemaakt kan worden is deze ook duurzaam. Hierdoor koop je namelijk niet elk jaar weer een nieuwe kerstboom. Een is genoeg! Tevens is hij makkelijk op te bergen wanneer je hem niet nodig hebt de andere 320 dagen van het jaar!

Een alternatieve kerstboom kan vaak zo groot of zo klein zijn als je wilt, hierdoor kan je hem op kantoor plaatsen of in een kleinere woning. Het is ideaal voor een bachelorette die sfeer in huis wilt halen, maar ook niets wilt opgeven aan de ruimte.

‘Uit welke kerstbomen kan ik dan kiezen?’

Er zijn vele alternatieve kerstbomen waar je uit kan kiezen. Ik vertel eerst kort wat over mijn keuze: de houten kerstboom. Waarna ik natuurlijk ook even ingaan op de kunstkerstboom! Daarnaast ga ik op twee controversiële kerstbomen in die alleen gewaagde in hun interieur durven te zetten. Welke past bij jou?

  1. Een kerstboom van hout

Ik heb zelf mijn kerstboom van houtenkerstboom.com en daar hebben ze een mooie variatie aan houten kerstbomen te koop die wel in elk interieur geweldig staan. Maar voor de doe-het-zelver onder ons is het ook mogelijk om zelf een kerstboom van hout te maken. Wat heb je daarvoor nodig? Hout natuurlijk (en mogelijk wat schroeven, een boor en een waterpas)! Wanneer je je houten kerstboom zelf wilt maken moet je eerst planken zagen die in lengte oplopen met een lange plank die als de stam van de structuur dient. Door de aflopende planken in het midden van elke plank op de ‘stam’ plank te spijkeren krijg je een piramide vorm die ook vergeleken kan worden met een kerstboom! Simpel genoeg al zeg ik het zelf! Het hout dat je voor dit project kan gebruiken kan variëren van steigerhout, vurenhout en zelfs bamboe!

Het grootste voordeel van een houten kerstboom is dat dit in principe een leeg canvas is dat je elk jaar opnieuw zelf kan versieren.

  1. De kunst kerstboom

Iedereen kent wel de kunst kerstboom. Dit is misschien het meest populaire alternatief dat er is. Deze heeft dezelfde looks als een traditionele kerstboom, maar heeft alles wat een traditionele kerstboom nodig heeft juist niet nodig! Je hoeft een kunstkerstboom dus geen water te geven, de naalden niet op te ruimen en het beste van allemaal? Je kan hem volgend jaar gewoon weer gebruiken!

  1. Een kerstboom van metaal

Een echte uitdaging is misschien een kerstboom van metaal. Deze kerstboom past niet in elk interieur, maar het interieur waar hij echt perfect in past is het industriële interieur dat ook vaak gebruikt maakt van het materiaal metaal. Een metalen kerstboom komt meestal in de vorm van een kerstboom. Deze vormen zijn vaak driehoekig, meerdere of een enkele of spiraalvormig. De spiraalvormige is vaker niet alleen in de lengte maar ook in de diepte zoals een traditionele kerstboom. Een metalen kerstboom is ook moeilijk om zelf te maken, daarom kan je deze beter aanschaffen bij jouw dichtstbijzijnde tuincentrum of een online webshop.

  1. Een doe het zelf kerstboom aan de muur

Nu we aangekomen zijn bij een kerstboom aan de muur moet ik zeggen dit twee doe-het-zelf projecten zijn! Deze kerstbomen zijn dus ideaal als je je kerst wat persoonlijker wilt maken dit jaar.

  • Een kerstboom in print. Naast een fysieke kerstboom kan je ook een afdruk ophangen van een kerstboom. Denk bijvoorbeeld aan een muur poster die je via verschillende shops kan bestellen. Misschien heb je een mooie foto van de kerstboom het jaar dat je eerste kind werd geboren? Super leuk om te gebruiken!
  • Een kerstboom schilderen. De echte kunstenaar schildert zijn eigen kerstboom op de muur! Dit project is voor mensen die geduld hebben en oog voor detail om zo een kerstboom tot leven te wekken door middel van verf!

Nu je je kerstboom hebt uitgekozen voor deze kerst moet je niet vergeten de cadeautjes te kiezen! Dit artikel kan je misschien helpen het onder de kerstboom net zo feestelijk te maken!

Vergelijkbare blogs