favoriete geur
Beauty Fashion Persoonlijk

Wat is jouw favoriete geur?

Door

Je hebt het allemaal wel, een geurtje dat echt favoriet is en waar je eigenlijk elke keer weer op terugkomt wanneer je weer eens gaat kijken voor een ander geurtje. Wat moet je nu eigenlijk weten over geurtjes?

Welk geurtje past bij jou het beste?

Geurtjes zijn er in heel erg veel verschillende merken en die merken hebben dan ook nog eens heel veel verschillende geuren. Als je bijvoorbeeld het merk Lancôme neemt hebben die het net zoals zoveel andere merken niet maar bij 1 geurtje gehouden. De één is nog lekkerder dan de ander. Toch is een geurtje iets heel persoonlijk. Wat bij de een goed valt kan bij een ander helemaal niets zijn. 

Hoe kom je er nu achter welke geur bij jou past? Je kunt dat toch het beste in een winkel gaan testen. Het komt namelijk door de zuurgraad van je huid wat de geur bij jou doet. Het beste kan je dit op de binnenkant van je pols testen. Nu zul je misschien meteen denken, maar dan kan ik maar twee geurtjes testen, dat is niet helemaal waar. Je kunt namelijk ook de binnenkant van je elleboog als testzone gebruiken. Op een vloeitje spuiten om ze te testen kan ook maar dan weet je nog niet meteen wat het op jouw huid doet. 

Wat zijn de verschillende groepen geurtjes?

Geuren kun je onderverdelen onder groepen. Je hebt de groep oriëntaal, fris, bloemig of houtachtig. Zo is een bloemige geur heerlijk om te dragen op een mooie lentedag en een houtachtige geur perfect om te dragen wanneer jij een date hebt en een romantische avond tegemoet gaat. Zo een houtachtige geur straalt uit dat jij een krachtige en onafhankelijke sterke vrouw bent. Iets wat meestal wel in de smaak valt. 

Hoe breng je parfum aan?

Wat heel erg belangrijk is wanneer jij parfum opdoet dat je niet gaat wrijven. Daar maken de meeste de fout. Ze spuiten parfum op 1 pols en gaan dan wrijven. Hartstikke fout! Je wrijft de geur dan eigenlijk kapot en dat is iets wat je beslist niet wilt. Door de warmte die er dan ontstaat, gaat hij dan dus ook anders ruiken. Je kunt het beste door je parfum heen lopen als je deze in de lucht vernevelt. 

Soms heb je het idee dat de parfum helemaal niet meer ruikt. Dan wordt het tijd om even over te stappen op een ander geurtje. Elke dag hetzelfde ruiken wordt eentonig en dat geldt dus ook voor een geurtje.

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Vergelijkbare blogs