Fijne badjas of kimono voor de sauna of het zwembad: 3 tips!
Fashion

Fijne badjas of kimono voor de sauna of het zwembad: 3 tips!

Door

Ben je op zoek naar een fijne badjas of kimono die je aan kunt doen naar de sauna of naar het zwembad? Dat kan nog best een lastige zoektocht zijn, aangezien er vandaag de dag enorm veel verschillende badjassen zijn waar je uit kunt kiezen. Welke soort het beste bij jou past, is sterk afhankelijk van smaak, maar ook van welke stoffen je wel en niet fijn vindt zitten en van waarvoor je de badjas precies wil gebruiken. In dit artikel geven we je 3 tips om de ideale badjas of kimono te vinden!

1. Waar ga je de badjas voor gebruiken?

Om te bepalen welke soort badjas of kimono het meest geschikt is voor jou, is het natuurlijk belangrijk om goed voor ogen te hebben waar je hem allemaal voor wil gaan gebruiken. Wil je een badjas om binnenshuis te dragen, dan zijn de meeste modellen wel geschikt. Voor de zomer kun je dan het beste gaan voor een badjas van fleece, aangezien deze stof lekker luchtig is, licht draagt en je wel de warmte geeft die je nodig hebt. Ben je speciaal op zoek naar een badjas voor de sauna of voor het zwembad? Dan kun je het beste gaan voor een sneldrogende stof zoals katoen of wafel katoen. Katoen is ook ideaal voor in de winter, omdat het je lekker warm houdt. 

2. Welke kleur badjas wil je? 

Mocht je van plan zijn jouw badjas regelmatig aan te doen naar de sauna of naar het zwembad, dan ga je misschien wel het liefst voor een neutrale kleur. Of juist niet, als je het leuk vindt om lekker op te vallen. Misschien wil je niet alleen een effen kleur, maar juist een badjas met een gekke, hippe print. Vandaag de dag kun je in principe alles vinden, als je maar goed zoekt. Je kunt zelfs gepersonaliseerde badjassen laten maken met eigen logo’s of teksten erop als je dat wil. Wees dus vooral lekker creatief!

3. Welke pasvorm wil je voor je badjas?

Naast de stof en de kleur die je wil voor je badjas, moet je ook nog voor een bepaalde pasvorm kiezen. Wil je een wat chiquere badjas, dan kun je het beste gaan voor een badjas met een kimonokraag. De kimonokraag wordt voornamelijk gebruikt bij badjassen voor de sauna en satijnen badjassen. Het is natuurlijk logisch dat een lange badjas een stuk warmer is dan een korte badjas, dus dat is al iets om rekening mee te houden. 

Vergelijkbare blogs