Ieder jaar overstappen van energieleverancier; is het echt voordelig?
Huis & tuin

Ieder jaar overstappen van energieleverancier; is het echt voordelig?

Door

Met dit soort vragen heb je altijd twee kampen: een deel is het er helemaal mee eens en het andere deel juist helemaal niet. We zijn allemaal verschillend en zo heeft ieder zijn of haar voorkeur. Er zijn mensen die het lekker makkelijk vinden om te blijven zitten waar ze zitten, want het geeft geen gedoe. Als je tarief niet bijzonder hoog is, is de pijn te klein om over te stappen voor deze groep mensen. Maar er zijn ook mensen waarbij de tarieven ineens heel erg omhoog gaan waardoor ze willen kijken of het ergens anders goedkoper kan. En sommige mensen vinden het gewoon een sport om te kijken hoeveel ze nu weer kunnen besparen, die halen daar veel plezier uit. In dit artikel bespreken we of overstappen echt voordelig is.

Overstappen van energieleverancier 

December is de maand dat mensen weer een beetje om zich heen gaan kijken of ze nog kunnen overstappen. Dit kan van energieleverancier zijn, maar dit geldt net zo goed voor je zorgverzekering. Wanneer jij wilt profiteren van goedkope energie, doe je er goed aan om in december alle energieleveranciers met elkaar te gaan vergelijken. Dit hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten, je kunt hier verschillende websites voor gebruiken die het op basis van jouw gegevens voor je berekenen. Soms scheelt het een paar euro, maar het kan ook oplopen tot meerdere tientjes per maand! Dat laat je toch niet liggen?

Waar kun je energieleveranciers met elkaar vergelijken?

Gelukkig hoef je niet met pen en papier in de hand alle leveranciers en hun tarieven op te schrijven. Tegenwoordig heb je meerdere vergelijkingssites om energieleveranciers en zorgverzekeraars te vergelijken. een van de websites is Price Wise. Je voert je gegevens in op de website en aan de hand daarvan maken zij een berekening bij alle leveranciers. De meest voordelige komt dan bovenaan te staan. Op die manier kun je heel makkelijk zien of er een goedkopere optie is. Als het écht niet goedkoper kan, mag je in je handjes knijpen en lekker blijven zitten waar je zit!

Wat als je niet altijd wilt overstappen?

Als je wilt besparen, is elk jaar overstappen niet altijd nodig. Zo is er namelijk ook de mogelijkheid voor het afsluiten van een dynamisch contract. Bij een dynamisch energiecontract zijn de prijzen die je voor energie betaalt niet altijd hetzelfde, want deze veranderen mee met de actuele inkoopprijzen. Door je verbruik te verplaatsen naar de momenten op de dag dat de prijs laag is, kan je een aanzienlijke besparing doen.

Vergelijkbare blogs