Verbeterde nachtrust = verbeterde glimlach!
Divers

Verbeterde nachtrust = verbeterde glimlach!

Door

Wallen die voor je gevoel op je knieën hangen, donkere kringen onder de ogen, een doffe huid en flets haar. De gevolgen van een slechte nachtrust reiken verder dan een slechte lichamelijke en geestelijke gezondheid. En natuurlijk is je uitstraling ten opzichte van je psyche en lichamelijk welbevinden bijzaak, maar het is wel de spiegel die je letterlijk voor wordt gehouden om te tonen hoe het er met je algehele gezondheid voor staat. Een goede nachtrust zorgt dan ook echt voor een stralende glimlach en een gezonde uitstraling.

Externe en interne factoren

Er zijn verschillende factoren die de kwaliteit van je slaap kunnen verstoren. Denk aan externe factoren zoals een snurkende partner, kleine kinderen of een onrustige buurt. Interne factoren zijn piekeren, stress en aandoeningen als ADHD, ASS en een prikkelverwerkingsstoornis. Dit zijn factoren die ervoor kunnen zorgen dat een slechte nacht leidt tot meerdere slechte nachten en uiteindelijk een slechte slaapcyclus wordt die moeilijk te doorbreken lijkt. Naast de wallen en de slechte huid zorgt slaapgebrek ook onder andere voor concentratieproblemen, stemmingswisselingen, een lage weerstand en een hoge bloeddruk. Reden temeer om zo snel mogelijk iets aan het slaaptekort te doen, bijvoorbeeld met een verzwaringsdeken.

De werking en de voordelen van een verzwaringsdeken

Het klinkt zo simpel, een verzwaringsdeken om het inslapen en de nachtrust te bevorderen. Toch zal het bijzonder veel positieve bijdrage aan een gezonde nachtrust leveren. Door het gewicht voel je je geborgen, een chronische knuffel als het ware. Je hersenen krijgen het sein op de juiste manier prikkels te verwerken. Er wordt melatonine, het slaaphormoon, aangemaakt en dopamine en serotonine laten stress en angst verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het zenuwstelsel ontspant en je valt in een diepe en ontspannen slaap.
Je koopt een Latona Blanket zowel voor kinderen als volwassenen. Let goed op welk gewicht je kiest. Een te lichte deken zal weinig tot niets uithalen, terwijl een te zware deken oncomfortabel en soms zelfs onveilig is. Door te kiezen voor een deken die een gewicht heeft van rond de 10% van jouw lichaamsgewicht zit je altijd goed. Naast verschillende gewichten kies je ook voor verschillende modellen, geheel aangepast op je smaak en de inrichting van de slaapkamer.

Vergelijkbare blogs