ECO producten
Divers Lifestyle Persoonlijk

Waarom ik kies voor ECO producten voor mijn bedrijf

Door

Als zelfstandig ondernemer kan ik zelf kiezen welke producten ik gebruik binnen mijn bedrijf. Ik vind het daarbij belangrijk om altijd de betere optie voor het milieu te kiezen. Of het nu gaat om verpakkingsmateriaal, relatiegeschenken of producten voor dagelijks gebruik bij het schrijven van mijn blog: ECO heeft bij mij altijd de voorkeur. In dit artikel vertel ik jullie meer over mijn favoriete producten: papieren tassen, duurzame relatiegeschenken en notitieboekjes met mijn eigen logo erop (hoe cool is dat!).

Verpakkingsmateriaal: papier als beter alternatief

Je komt er niet onderuit om verpakkingsmateriaal te gebruiken, dat is namelijk wat de klant in de praktijk graag wil. Het is echter aan mij als ondernemer om daarbij een milieubewuste keuze te maken. Ik kocht daarom al voordat je in de winkel moest betalen voor het gebruik van plastic tasjes papieren tassen om producten voor mijn klanten te verpakken. Mijn keuze valt altijd op papieren tassen met een luxueuze uitstraling, want dat past goed bij mijn bedrijf en mijn product. Sinds kort laat ik ook papieren tassen bedrukken met mijn logo, dat staat professioneel en is uitstekende reclame. De prijs viel me daarbij enorm mee.

Duurzame relatiegeschenken

Ik houd ervan om relatieschenken te geven waar de klant ook echt iets aan heeft. Bij mij vind je dus geen pennen of sleutelhangers, maar wel stoffen tassen, USB sticks en powerbanks. Af en toe vind ik het ook leuk om het wat speelser aan te pakken. Rond de feestdagen laat ik bijvoorbeeld speelkaarten bedrukken met mijn logo of een pakkende reclametekst. Kaartspellen blijven immers altijd populair, zeker tijdens de wintermaanden als we meer tijd binnen doorbrengen. En wat is er leuker dan dat de klant altijd even aan jouw bedrijf denkt als hij een leuke tijd heeft met familie of vrienden?

Gepersonaliseerde items voor dagelijks gebruik

De meeste mensen gebruiken de hele dag door hun smartphone of tablet, maar ik vind het nog altijd fijn om een notitieboekje te gebruiken. Daar ben ik misschien wel een beetje ouderwets in, maar op de één of andere manier blijven dingen die ik opschrijf beter hangen. Notitieboekjes zijn erg handig om ideeën voor een nieuwe blog te noteren of bijvoorbeeld een to do list bij te houden. Laat je notitieboekjes bedrukken, dan maak je ook nog eens reclame voor je bedrijf. Ik merk dat notitieboekjes met mijn logo het ook erg goed doen als relatiegeschenk. Ik ben nu toch ook wel nieuwsgierig: wat krijg jij het liefst van een bedrijf cadeau?

Vergelijkbare blogs