Hip speelgoed
Lifestyle Persoonlijk Review

Hip speelgoed voor jouw kinderen!

Door

Als jij net zoals ik ook vaak vastloopt in speelgoed dan ben je hier aan het juiste adres. Als ouder hoor je on top of your game te zijn en altijd het leukste speelgoed in huis te halen voor je kinderen. Daarom heb ik na veel onderzoek een opstelling kunnen maken op basis van leeftijd van de leukste en het hipste speelgoed van het moment! Deze leeftijden zijn namelijk enorm vormend voor het kind en het juiste speelgoed zal ervoor zorgen dat het kind de vrijheid vindt om zichzelf te uiten en te groeien. 

Leuk speelgoed voor de peuter

Voor de peuter zien we vaak speelgoed waar het kind interactief mee kan zijn. Dit zijn onder andere het soort speelgoed, zoals poppen, blokken, tekenmateriaal en puzzels. Maar waarom moet het speelgoed juist interactief zijn? Dit is enorm belangrijk voor de creatieve ontwikkeling van het kind, naast ook de grove en fijne motoriek. Speelgoed dat daarom tegenwoordig erg in trek is is speelgoed waarbij er veel op de fantasie wordt ingespeeld. Denk hierbij aan speelgoed waarbij kinderen zich kunnen verkleden en rollenspellen uitvoeren of juist speelgoed waarbij het kind verhalen mee kan vertellen en hun eigen wereld kunnen vormgeven. Hierdoor heb ik de jellycat knuffel tumbletuft fox aangeschaft. Dit is een pluche knuffel in de vorm van een vos. Deze is niet alleen een goed formaat dat mijn kind overal mee naartoe kan nemen. Het is ook een dier dat je niet in elke winkel ziet liggen, hierdoor hoop ik de fantasie van mijn kind te prikkelen.

Interesse wekken voor de kleuter

Een kleuter is in een ander stadium dan een peuter en kan daardoor met een betere fijne motoriek meer handelingen uitvoeren. Daarom zijn gezelschapsspellen ideaal voor kleuters. Zo kunnen ze met andere het spel spelen en leren ze onder andere, andere eigenschappen, zoals teamverband of juist ambitie. Ook kan je voor een kleuter de fantasie uitbreiden door meer speelgoed aan te schaffen dat dit kan prikkelen. Een leuke knutselset doet daarmee wonderen. Er zijn vele soorten knutselsets, van dieren die het kind zelf kan versieren (en ook weer met een wasbeurt tot een kaal canvas omgetoverd kunnen worden) tot eigentijds kleien, waarbij je als ouder ook leuk kan meedoen! Als kleuter zal er nog wel eens met het speelgoed van de peutertijd gespeeld worden, maar een kleuter en zowel de ouder zal al snel merken dat het kind verveeld raakt met het speelgoed, omdat de groei voorbij het klasse speelgoed is gegaan.

Vergelijkbare blogs