interieur
Huis & tuin Persoonlijk

Mijn nieuwe huisje inrichten

Door

Sinds kort woon ik in een groter huis, waardoor ik weer veel heb geleerd en inspiratie heb opgedaan. Daarom wil ik je in dit artikel een aantal tips geven, zodat het inrichten van je huis misschien wel wat makkelijker gaat dan je denkt!

Denk eerst aan het stofferen van je huis.

Het stofferen van je huis is denk ik het belangrijkste wat je kunt doen. Met stofferen bedoel ik, het kiezen van een vloer, raamdecoratie en eventueel het bewerken van de muren. Bij al van deze dingen is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Dit is voor iedereen anders, daarom zal ik hier alleen met voorbeelden werken die bij mij van toepassing waren. 

Voor de vloer was het niet mogelijk om een donker gekleurde vloer te nemen, in verband met de huisdieren. Met een donkere vloer is het haar veel sneller zichtbaar op de vloer en kan je huis er sneller onverzorgd uitzien.

Voor de raamdecoratie hebben we nagedacht over dat we graag slapen in donkere kamers. Daarom hangt er in elke kamer een verduisterend rolgordijn of verduisterend gordijn. Ja dus ook in de woonkamer, het is namelijk enorm leuk om de gordijnen overdag dicht te doen, terwijl je een leuke film kijkt! Bij Veneta had ik makkelijk en eenvoudig raamdecoratie kunnen bestellen op maat. Ze hebben een ideaal meetsysteem, waardoor je alleen je afmetingen hoeft door te geven, je wensen en zij doen de rest!

Voor de muren hebben we gekozen ze te plamuren, schuren en te verven. Ik houd zelf van een pop of color, maar niet te fel en het moet complimenterend zijn voor de andere kleuren in het interieur. Daarom zijn veel muren wit gebleven, terwijl er af en toe een gekleurde muur is op basis van de kamer.

Eindelijk je huis meubileren

Na het stofferen is het eindelijk tijd om je huis te meubileren. Dit doe je aan de hand van je smaak. In mijn eigen woning is er een mooie industriele stijl aan wezig die zich goed mengt met andere interieur types, zoals retro. Welke meubels je dus uitkiest is geheel aan wat jij mooi vindt staan! Hier zijn in ieder geval een aantal voorbeelden van interieur typen waar je inspiratie uit kan opdoen:

  • Industrieel
  • Landelijk
  • Retro
  • Eclectische

Accessoire toevoegen voor het perfecte eindresultaat

Vergeet niet naast het kiezen van meubels ook accessoire toe te voegen aan het interieur. De accessoire kunnen namelijk de gehele interieurstijl bij elkaar laten komen. Vooral als je meerdere stijlen zoals ik heb.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!

Vergelijkbare blogs