spaargeld
Budget Divers Lifestyle Persoonlijk

Wat ik met mijn spaargeld doe

Door

Ik ben natuurlijk net verhuisd en begonnen met een nieuwe studie studie, maar ik ben ook nog steeds druk aan het sparen. Echter is het niet echt aantrekkelijk om te sparen door de lage rente die je over je spaargeld ontvangt. Daarom heb ik gekozen om mijn spaargeld anders te besteden. Natuurlijk houd ik wel een buffer aan voor onvoorziene uitgaven.

Nieuwe meubels

Omdat ik groter ben gaan wonen had ik behoefte aan nieuwe meubels en accessoires voor in mijn huis. Hier heb ik een deel van mijn spaargeld voor gebruikt. Ik hoop dat ik hier nog lang plezier van heb, want ik wil hier wel nog een tijdje blijven wonen! Als je ook binnenkort gaat verhuizen of meubels gaat vervangen kun je hier ook je spaargeld voor gebruiken.

Opleiding

Ik ben afgelopen jaar gestart met mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste. Mijn droom is om uiteindelijk een eigen salon te openen, en daarom ben ik met een thuisstudie begonnen om dit te kunnen realiseren. Dit is helaas niet gratis en omdat ik ook tijdelijk zonder werk zit heb ik hiervoor een deel van mijn spaargeld moeten gebruiken. Dit is misschien nu zuur, maar in de toekomst heb ik er alleen maar profijt van! Dan verdien ik geld met iets waar ik plezier uit haal en dat is ook wat waard. Helemaal omdat ik nog wel een tijd zal moeten werken tot mijn pensioen, dan kun je beter iets doen wat goed bij je past.

Cryptovaluta

Dit is een risicovolle besteding van mijn spaargeld, ik geeft het toe. Echter vind ik cryptovaluta zoals Bitcoin, Solana en Cardano (ADA), erg interessant. Ik heb zelf gekozen om in de genoemde valuta te investeren omdat ik geloof dat er toekomst in zit. Het zou mij niet verbazen dat we in de toekomst massaal gebruikmaken van cryptovaluta als betaalmiddel. Neem bijvoorbeeld Solana, wat wel 710.000 transacties per seconde kan verwerken, en dit tegen lage transactiekosten. Voordat ik investeerde in crypto heb ik mij wel goed ingelezen. Op de lange termijn krijg je waarschijnlijk een positief resultaat met cryptovaluta, maar dit is onzeker en de cryptomarkt kent hoge pieken en diepe dalen. Daarom moet je goed nadenken of je risico’s wilt lopen en je daarnaast goed informeren over de werking van cryptovaluta. Op internet is veel informatie te vinden over crypto, en als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat het vaak ook!

Vergelijkbare blogs