laserontharing
Beauty Divers Lifestyle Persoonlijk Photo Diary Review Video

Definitief ontharen met laserontharing

Door

Persoonlijk vind ik scheren niet de leukste activiteit die er bestaat. Het neemt redelijk wat tijd in beslag en er gaat geen scheerbeurt voorbij zonder dat ik in mijn huid snijd. Nadien is het gevoel van zachte en gladde benen wel zalig, maar het zou leuker zijn als ik me gewoon niet meer moest scheren. Ik denk dat er veel mensen hetzelfde denken als mij, want vandaag de dag is laserontharing erg populair. Wie wil er nu geen blijvende gladde huid?

Hoe gaat laserontharing in zijn werk?

Laserontharing kan op verschillende manieren gedaan worden. Een mogelijke manier is dat de huid door middel van een vacuümtechnologie in het laserapparaat wordt gezogen. Daarna wordt de laag van de huid dat onthaard moet worden uitgerekt. Het voordeel van deze manier is dat de follikels waar de haartjes in zitten dicht bij de energiebron kan gebracht worden waardoor het haarzakje eenvoudig kan vernietigd worden. Doordat de follikels dicht bij de energiebron komen, is er een lagere energiewaarde nodig voor de vernietiging. Dit is minder beschadigend voor je huid. 

Belangrijk om te weten is dat een laserontharing meerdere sessies nodig heeft. Eén sessie is niet voldoende om je haarzakjes permanent te vernietigen. Het kostenplaatje van verschillende sessies kan dus wel oplopen. 

Hou er daarnaast rekening mee dat geen enkele laserontharing ervoor kan zorgen dat echt alle haartjes wegblijven. Het kan zijn dat er haartjes blijven terugkomen, maar die zullen dunner en fijner zijn. Bovendien mag je er zeker van zijn dat het merendeel van de haartjes wel gewoon verdwijnen. 

Voorbereiding laserontharing

Een eerste sessie voor laserontharing kan niet meteen morgen ingepland worden. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo mag je bijvoorbeeld tot zes weken voor de eerste behandeling niet onder de zonnebank gaan of gaan zonnebaden. Voor mij is dit gelukkig geen enkel probleem, want ik doe geen van beide graag. 

Daarnaast mag je tot drie weken ervoor je benen ook niet meer epileren of harsen zodat de haarwortels tijd hebben om te groeien. Dit is voor mij persoonlijk al iets moeilijker. Zelf wil ik altijd gladde benen. Drie weken niet scheren is dus een uitdaging! 
Wanneer je gaat voor een ontharing van je okselhaar, gebruik je vlak voor de behandeling best ook geen deodorant. De chemicaliën die in een deodorant zitten, kunnen namelijk nefast zijn voor de behandeling. Ook dat is een grote stap voor mij, aangezien ik altijd deodorant gebruik. Een beetje extra parfum gebruiken is de boodschap!

Vergelijkbare blogs