Lifestyle

Blog Essentials | Wat gebruik ik om te bloggen?

Door

Het klinkt cliché, maar mijn blog is mijn kindje; mijn persoonlijk plekje op het internet. Ik ben er dagelijks mee bezig en ik vind het fantastisch! Om te kunnen bloggen zijn een aantal items van essentieel belang, zonder deze gingen zou ik geen artikelen kunnen schrijven. In dit artikel laat ik je zien welke items onmisbaar zijn tijdens het bloggen.

Dit is het plekje waar ik dagelijks veel uurtjes doorbreng; mijn beauty hoekje. Daar staat een witte Ikea Expedit kast met daaraan een witte tafel wat als bureau dient. Onder en naast het bureau staan 3 Helmer kastjes (ook van Ikea) waarin mijn make-up stash zit.

Hoewel ik van een clean en opgeruimd bureau houd, is dit bij mij toch meestal niet het geval. Ik ben een echte rommelkont en overal liggen producten en prulletjes.

Apparaten

De twee belangrijkste dingen voor mij om te kunnen bloggen zijn mijn camera en mijn laptop. Zonder mijn camera, de Canon 600D kan ik geen mooie productfoto’s maken en ontstaan er dus geen artikelen. Ik kocht deze camera toen ik een half jaar bezig was met bloggen (alweer 3 jaar geleden!) en ik heb er geen moment spijt van gehad!

Ik bewerk mijn foto’s en schrijf artikelen op mijn laptop, de HP EliteBook 8470p. Ik zocht een professionele laptop die het bewerken van video’s goed aan kon. Het is niet de meest fancy laptop, maar hij voldoet aan al mijn eisen wat betreft het bloggen en video’s bewerken.

Mijn telefoon is onmisbaar, voor wie eigenlijk niet? Ik heb sinds een aantal maanden de nieuwe iPhone 6S Rose Gold waar ik zo onwijs blij mee ben! Ik neem mijn telefoon overal mee naartoe. Niet alleen om bereikbaar te zijn, maar ook om Social Media te checken en om mijn blog en YouTube-kanaal te kunnen controleren op nieuwe reacties.

Ik zocht nog een leuk hoesje voor mijn iPhone. De telefoon moet natuurlijk goed beschermd zijn, maar daarnaast moet hij er ook leuk uit zien vind ik. Bij Webprint maakte ik een eigen telefoonhoesje met mijn bloglogo erop. Hoe gaaf is dat? Ik heb een vrij simpele header/logo, maar op een witte case staat dit ontzettend gaaf. Het hoesje past natuurlijk helemaal bij mij omdat mijn blog naam erop staat. Ik vind ‘m fantastisch!

De telefoonhoesjes zijn makkelijk te maken op de website en zijn verkrijgbaar vanaf €14,95, zowel voor de iPhone als voor Samsung Galaxy S, S2, S3, S4, S5, S6 en S6 Edge.

Een artikel kan natuurlijk niet geschreven worden zonder producten. Er zijn natuurlijk verschillende soorten artikelen, maar ik schrijf het liefst persoonlijke/lifestyle artikelen of reviews over producten. In mijn Ikea kast heb ik één vak ingericht met producten waar ik nog wat over moet schrijven. Dit zijn producten die ik gekregen heb van PR bureaus. In een lade van mijn stash-kast liggen nog allemaal losse producten waar ik over kan schrijven die ik zelf gekocht heb. Genoeg te doen dus!

Het fotograferen van de artikelen vind ik het allerleukste om te doen. Als ik de tijd niet in de gaten houd, kan ik er zo de hele dag mee bezig zijn. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn, zo ook in fotografie. Ik gebruik verschillende achtergrondjes (plakfolies) en ik heb op mijn kamer een grote mand staan met attributen, zoals bloemen, mandjes en planken. Ik probeer variërend te zijn met het fotograferen van producten, zodat niet telkens dezelfde soort foto’s op mijn blog komen.

Plannen, plannen, plannen! 

Plannen is nooit mijn sterkste kant geweest, zelfs niet school. Ik ben een ster in uitstellen en ik merk dit aan alle kanten. Soms schrijf ik artikelen laat in de avond of zelfs ’s nachts, terwijl ik het die middag ook had kunnen doen. Toch probeer ik steeds vaker mijn artikelen te plannen, omdat ik merk dat ik daar wel rustiger van word. Omdat ik steeds vaker producten krijg opgestuurd, is het van groot belang dat deze artikelen op tijd online komen als het om een bepaalde collectie gaat bijvoorbeeld. Niets is zo vervelend om een artikel online te zetten, terwijl het product allang uit het assortiment is.

Ik gebruik al een tijd deze planner van de Hema en ik vind ‘m heel fijn. Op de pagina bovenaan heb je een aantal vakken met ‘To Do’ en ‘Notes’ en op de pagina eronder een weekoverzicht. Zo heb ik lekker veel ruimte om artikelen in te plannen en to-do lijstjes te maken.

Er zijn natuurlijk nog véél meer dingen die ik gebruik om te kunenn bloggen, maar dit zijn wel de noodzakelijke dingen. Zonder dit kan ik niets! Blog jij ook? Welke items zijn voor jou onmisbaar?

Liefs, Daniella

♥ Dit artikel bevat producten die gekregen zijn van een webshop

Vergelijkbare blogs