leuke zitkussens
Divers Huis & tuin Lifestyle

Fleur je tuinstoelen op met leuke zitkussens

Door

Zelf vind ik het altijd wel leuk als een zitkussen ligt op een tuinstoel. Het zorgt er niet enkel voor dat het een kleurrijker geheel wordt, ik vind dat het ook gewoon comfortabeler zit. Wanneer ik een hele avond op een tuinstoel moet zitten zonder kussen, ben ik hoogstwaarschijnlijk geradbraakt op het einde van de avond. Tuinkussen zijn naar mijn mening dus echt wel een must op tuinstoelen.

Welke zitkussens kiezen voor op tuinstoelen?

In eerste instantie moet er natuurlijk gekeken worden naar de vorm van het zitkussen en de afmetingen. Een ronde tuinstoel moet logischerwijs gecombineerd worden met een rond zitkussen. Hetzelfde principe geldt voor een vierkante tuinstoel. Daarnaast bestaan er ook nog verschillende materialen waaruit een zitkussen is gemaakt. Zo heb je katoen, dat heel zacht aanvoelt en daarnaast ook een ademende stof is. Het nadeel van katoen is dat het wel sneller verkleurd.

Daarnaast zijn er ook nog zitkussens die uit acryl bestaan. Een voordeel van deze kussens is dat ze water- en vuilafstotend zijn. Het is dus geen probleem als ze per ongeluk nat worden wanneer het begint te regenen.

Er zijn ook kussens die gemaakt zijn uit een combinatie van katoen en polyester. Dit zorgt ervoor dat ze even zacht en ademend zijn als kussens die enkel uit katoen bestaan. De polyester zorgt ervoor dat ze beter bestand zijn tegen verkleuring.

Zitkussens zijn ook binnen te gebruiken

De zitkussens die voor tuinstoelen worden gebruiken, kunnen ook zonder problemen gebruikt worden voor je stoelen binnen. Wanneer dezelfde kleur kussens zowel binnen als buiten op de stoelen liggen, wordt er ook een lijn doorgetrokken in het interieur. Je kan ook bijvoorbeeld sierkussens in je zetel plaatsen die dezelfde kleur of hetzelfde patroon hebben als je zitkussens in de tuin. Ik vind het altijd tof als er kleine accenten van een inrichting terugkomen op verschillende plaatsen.

Wasvoorschriften

Het wordt aangeraden om tuinkussens altijd met de hand te wassen. Dit vraagt meer onderhoud, maar het zorgt er wel voor dat ze langer meegaan. Een wasmachine of een droogkast kunnen de kussens beschadigen of vervormen. In principe kunnen zitkussens van acryl bijvoorbeeld wel tegen water, maar het beste is nog altijd om de zitkussens in huis op te bergen wanneer je ze niet gebruikt. Zo komt er geen felle zon of een overvloed aan water op en in de kussens terecht. Dit is maar een kleine moeite en het zorgt ervoor dat ze veel langer meegaan.

Vergelijkbare blogs