Divers Huis & tuin

De wereld van ventilatieroosters

Door

Als ik denk aan ventilatieroosters, denk ik in eerste instantie aan een noodzakelijk iets. Je hebt ze namelijk nodig op de gevel en aan het plafond om de lucht in huis schoon en fris te houden. Als er niet voldoende wordt geventileerd, kan dat leiden tot schimmel- en vochtproblemen – en dat wil ik natuurlijk niet.

Toen ik een nieuw rooster nodig had, zag ik dat ventilatieroosters in enorm veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Er ging een wereld voor me open! Ik heb gekozen voor een mooi RVS ventilatierooster dat mooi aansluit bij mijn woning. Ik dacht dat luchtroosters saai waren om te kopen, maar dat is niet zo omdat ik kon kiezen voor een stijl die bij mijn interieur past. Ik geef je graag een aantal tips waar je aan kunt denken als jij ook een nieuw ventilatierooster wil aanschaffen.

Ventilatieroosters voor binnen en buiten

Een muurrooster kun je zowel op een binnenmuur als een buitenmuur plaatsen. Buiten krijgt een rooster te maken met verschillende weersomstandigheden. Een duurzaam materiaal als RVS kan hiertegen, is onderhoudsarm en blijft lang mooi.

Zwarte ventilatieroosters

Zwart is nog altijd een enorme trend in de wereld van huis en interieur. Denk maar eens aan zwart deurbeslag en zwarte trapleuningen. Ook gevelroosters zijn met deze ontwikkeling meegegaan. Zwarte ventilatieroosters zijn stoer, strak en passen perfect bij andere zwarte elementen in en om het huis. Of je nu op zoek bent naar een bepaalde vorm (zoals rond of vierkant) of type (zoals een deurrooster of schoepenrooster): ze zijn allemaal verkrijgbaar in zwart.

Ventilatieroosters voor de keuken

Er zijn veel plekken in huis waar muurroosters geplaatst kunnen of moeten worden. Dat is in ieder geval zo bij een Bora, afzuigkap of wasdroger. Kies in deze situaties voor een overdrukrooster of kaprooster met windbreker. Ook deze kun je kopen in verschillende stijlen en kleuren. Van RVS tot wit of zwart: welke uitvoering past het best bij jouw smaak?

Ventilatieroosters afsluitbaar

Omdat een ventilatieroosters altijd open staat, kan dat betekenen dat het soms wat fris wordt in huis. Ik heb het niet graag koud, dus dan is een afsluitbaar ventilatierooster ideaal. Zoals de naam al zegt kun je dit rooster zelf open of dicht zetten wanneer je dat wil.

Vergelijkbare blogs