zonnepanelen
Divers Huis & tuin

Denk aan de toekomst en kies voor zonnepanelen

Door

Zonnepanelen zijn een serieuze investering waar je zeker goed over moet nadenken. Toch verdien je op lange termijn deze aankoop dubbel en dik terug. Zelf ben ik grote fan en denk ik er ook over na om zonnepanelen te plaatsen. Bovendien hebben zonnepanelen ook nog heel wat andere voordelen. Zelf ben ik niet echt handig, maar indien je zelf een beetje kennis hebt van elektriciteit, kan je ze ook zonder problemen zelf plaatsen door middel van een zonnepanelen pakket. Ook dat is weer een kost uitgespaard.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben heel wat voordelen. Het grootste voordeel is dat je door zonnepanelen je eigen elektriciteit opwekt. In de zomermaanden kan het zelfs zijn dat je je volledig verbruik zelf opwekt waardoor je dus geen elektriciteitsfactuur hoeft te betalen. Mooi meegenomen als je het mij vraagt! 

Ik vind het persoonlijk ook heel goed dat zonnepanelen ervoor zorgen dat de CO2-uitstoot kan beperkt worden. De energie die namelijk door deze panelen wordt geproduceerd, is geen vervuilde energie. Je draagt dus ook je steentje bij aan het milieu.

Ik houd zelf ook niet van zaken waar je veel onderhoud aan hebt. Dat is voor mij vaak een enorme afknapper bij bepaalde zaken. Het voordeel van zonnepanelen is dat het helemaal niet veel onderhoud vergt. Het meeste vuil dat er namelijk opkomt, wordt weer weggespoeld door de regen. Wel wordt aangeraden om een keer per jaar de panelen te laten controleren op vuil of beschadigingen. 

Zelf zonnepanelen plaatsen

Zoals ik hierboven al zei, ben ik zelf niet erg handig. Ik zou de panelen dan ook laten plaatsen door een expert. Ben je zelf wel handig, dan kan je ze ook zelf plaatsen. Er bestaat namelijk de mogelijkheid om een zonnepanelen pakket aan te kopen waarin alles zit dat je nodig hebt. Belangrijk is om op voorhand te weten hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. Een paneel is ongeveer 1 meter op 1,7 meter, maar dit kan een beetje afwijken. 

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog een omvormer nodig om de stroom die wordt opgewekt effectief te kunnen gebruiken. Zelf heb ik hier absoluut geen kennis van, maar gelukkig kan je heel eenvoudig raad vragen. Het is een grote investering, dus dan wil je natuurlijk wel dat alles volledig in orde is. Wanneer alle afmetingen en wensen zijn doorgegeven, wordt het zonnepanelen pakket aan het huis geleverd. 

Veel succes met het plaatsen van de zonnepanelen!

Vergelijkbare blogs