Huis & tuin Persoonlijk

Welke etherische olie van Geurwolkje is een echte aanrader?

Door

Wie kent Geurwolkje niet, maar mocht je toch niet precies weten hoe en wat, dan is dit artikel voor jou. Speciaal voor jou heb ik een blog geschreven wat Geurwolkje is wat de doet en welke etherische olie mijn favoriet is en waarom. 

De werking van Geurwolkje

Water, de diffuser en etherische olie zijn de drie elementen die centraal staan bij Geurwolkje. Je vult de aroma diffuser tot de toegestane hoeveelheid, die vind je binnenin de diffuser. Erna voeg je een etherische olie toe naar keuze en zet je het apparaat aan. Je voegt vijf tot tien druppels toe, dat is voldoende om de geur te verspreiden. Het water wordt niet verwarmd dat er een mist ontstaat, het gaat dan ook om een koude mist die ontstaat door een trilling. Hierdoor wordt de geur verspreid door middel van een neveling. Geurwolkje is een diffuser die zowel kan worden gebruikt als luchtzuivering, geurverspreider, maar ook luchtbevochtiger.

Welke etherische olie is echt aan te raden?

Geurwolkje kan door de etherische olie ook gebruikt worden voor aromatherapie, er zijn diverse geuren te vinden, ieder met een andere werking. Hieronder heb ik mijn favorietjes opgeschreven en waarom:

  • Citroen: Niet alleen houdt deze geur de muggen op afstand, maar geeft ook een mentale boost. 
  • Sinaasappel: Dit is ook zo een geur die de muggen op afstand houdt, maar tevens brengt het je emoties in balans en zorgt het voor verbetering in je stemming. 
  • Morning Daisy: Deze etherische olie is een mix van meerdere door elkaar, zo zit hier citroengras, cajeput en rozemarijn in. Wat zorgt voor een frisse geur en geeft je een optimistisch gevoel, doordat je de dag goed begint ben je gemotiveerder om iets te gaan doen.
  • Zomerbries: Dit is een geur die ervoor zorgt dat de muggen en overige insecten op afstand blijven, maar verjaagd ook andere nare geurtjes zoals sigarettenrook in huis. De olie is een mix van citroen, sinaasappel en citroengras. De geur alleen al versterkt je immuunsysteem, zodat je overdag vol energie zit. Daarnaast zorgt het ook ervoor dat je niet meer onrustig bent en goed in slaap kan komen.
  • 1001 nachten: Dit is echt een geur voor in de slaapkamer, de olie is een mix van patchouli, sandelhout en cederhout. Doordat het alle drie hout geuren zijn versterken ze elkaar en verspreiden een romantische geur. Door de geur van hout wordt je in contact gebracht met je innerlijke zelf, hierdoor krijg je niet alleen een goede nachtrust, maar het verhoogt ook je libido.

Vergelijkbare blogs