Budget Huis & tuin

Hoe mijn houten tafel als nieuw blijft

Door

Mijn robuuste houten tafel is de trots van mijn woonkeuken. Ik doe er dan ook alles aan om de tafel zo mooi mogelijk te houden. Altijd was ik bang voor kringen of vlekken. En niet alleen als er vrienden van mij kwamen eten. Nee, ik ken mijzelf ook goed en een ongeluk zit in een klein hoekje. Na een lange zoektocht heb ik eindelijk een goede oplossing gevonden. Ben je benieuwd hoe ik mijn houten tafel als nieuw houd? Lees dan snel verder!

Zoektocht naar een goede tafelbeschermer

Ik heb werkelijk allerlei tafelbeschermers geprobeerd. Ik begon met een eenvoudig tafelkleed. Op zich werkte dat goed, maar met een tafelkleed kon je mijn mooie tafel niet zien en dat wilde ik juist graag. Daarom ging ik op zoek naar een doorzichtige tafelbeschermer. Ik kocht eerst allerlei standaard modellen, maar die brachten eigenlijk niet wat ik zocht. Zo’n standaard zeil paste vaak niet goed of was van slechte kwaliteit, zodat het mijn tafel helemaal niet de bescherming bood die ik zocht. Uiteindelijk kwam ik online bij een bedrijf dat transparant tafelzeil op maat maakt. Ik wist direct: dat wil ik hebben!

Doorzichtig tafelzeil op maat

Het tafelzeil dat ik gekocht heb, is op maat gemaakt en past daardoor precies. Het is een dik doorzichtig tafelzeil van goede kwaliteit, dus ik weet zeker dat mijn mooie tafel is beschermd tegen krassen, stoten en vocht. Natuurlijk heeft ook een tafelzeil onderhoud nodig om hem netjes te houden. Daarom neem ik hem met regelmaat af met een vochtige doek en droog ik hem daarna nog even na met een droge doek. Mijn tafel staat te pronken in de keuken terwijl hij toch altijd beschermd is. Ook bij kleine ongelukjes van mijzelf of één van mijn vrienden.

Een tafelzeil kopen: waar moet je op letten

Ten eerste is het dus belangrijk om een tafelzeil op maat te kopen, dat ziet er gewoon het mooiste uit. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende materialen. Ik heb gekozen voor een transparant tafelzeil van vinyl, maar je kunt ook kiezen voor een zeil van PVC of molton. Elk materiaal heeft de eigen voor- en nadelen. Ik wilde graag het mooie hout van mijn tafel blijven zien, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een matte toplaag kiezen. Houd er wel rekening mee dat een tafelzeil in het begin een sterke geur kan hebben, maar deze verdwijnt na enkele dagen. Daarna ben je verzekerd van een perfect beschermde tafel, net als ik!

Vergelijkbare blogs