de juiste schooltas
Fashion

Hoe kies je de juiste tas voor het nieuwe schooljaar?

Door

De zomer is alweer bijna ten einde en een nieuw schooljaar staat voor de deur. Zit je nog op de middelbare school, start je met je nieuwe studie of zet je je studie voort? Hoe dan ook je hebt een nieuwe tas nodig! Tassen heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Wat voor tas je nodig hebt is afhankelijk van een aantal factoren. In dit artikel vind je tips, informatie en advies hoe je de juiste tas kan kiezen voor het nieuwe schooljaar.

De soort tas

Wanneer je aan school denkt en een ideale tas voor school denk je hoogstwaarschijnlijk aan een rugzak. Het is dan ook algemeen bekend dat rugzakken de meest bekende schooltassen zijn. Naast rugzakken heb je ook andere tassen die vaak voor school worden gebruikt, zoals diverse laptoptassen, een schoudertas en zelfs een handtas. Afhankelijk van hoeveel jij mee moet naar school kan je ook de soort tas bepalen, maar ook aan de hand van hoe je reist naar school. Moet je lange stukken lopen met een zware tas en moet je veel boeken mee, kies dan voor een rugzak. 

De grootte

Hoe groot je tas moet zijn is afhankelijk van hoeveel spullen je mee moet nemen en of je een kluisje hebt op school. De meest gangbare maat voor de normale hoeveelheid aan dagelijkse schoolspullen is tussen de 20 en 30 liter inhoud. Heb je veel spullen die je mee moet nemen en kan je geen gebruik maken van een kluisje op school? Dan is het raadzaam om voor een grotere variant tas te gaan die is tussen de 30 en 40 liter inhoud. 

Opbergmogelijkheden

De opbergmogelijkheden verschillen per tas. Hoeveel opbergmogelijkheden jij nodig hebt is persoonsgebonden. Schooltassen hebben vaak een groot vak en meerdere kleinere opbergmogelijkheden voor, zoals een telefoon, je sleutels en of etui, maar soms ook voor een tablet of laptop. Maak voor jezelf een lijstje met spullen die je dagelijks mee wil nemen, zo kan je daar rekening mee houden met het uitzoeken van de juiste tas.

Draagcomfort

Bij het uitzoeken van de juiste tas is het belangrijk dat er ook rekening wordt gehouden met het draagcomfort. Helemaal als je veel boeken en misschien ook nog een laptop mee moet nemen naar school. Optimaal draagcomfort is te herkennen aan onderstaande punten:

  • Rugpanelen die gevoerd zijn
  • Schouderbanden die gewatteerd zijn
  • Schouderbanden die verstelbaar zijn
  • Grote en brede ritsen

Vergelijkbare blogs