Tips om je kleding langer mooi te houden
Fashion

Tips om je kleding langer mooi te houden

Door

Onze kleding, we dragen het vaak een dag of twee en gooien het dan in de was. Omdat het wassen van onze kleding best voor veel slijtage kan zorgen, is het belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te treffen, zodat je ervoor zorgt dat je kleding langer mooi blijft. Kleding wat vaal wordt is natuurlijk niet meer mooi om te dragen. Omdat niet iedereen het even gemakkelijk vindt om zijn of haar kleding op de juiste manier te wassen en het zo langer mooi te kunnen houden. Om ervoor te zorgen dat jij je kleding langer mooi kunt houden, hebben wij daarom speciaal een aantal handige tips voor je. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je je prachtige nieuwe overhemd van Schulte Herenmode al na een aantal keren te hebben gewassen helemaal verkleurd is omdat je je niet aan de wasvoorschriften houdt.

Volg de wasinstructies

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar je zult verstelt staan van de hoeveelheid mensen die niet naar het welbekende irritante kriebelende kaartje kijken om te zien hoe een bepaald kledingstuk moet worden gewassen. Ontzettend zonde, want met een klein beetje moeite kun je bijvoorbeeld precies zien op hoeveel graden het kledingstuk moet worden gewassen en of het wel of niet in de droger mag. Het kan namelijk zelfs zo zijn dat een bepaald grote maten mode heren kleding, alleen met de hand mag worden gewassen. Wanneer je er dan toch voor kiest deze in de wasmachine te doen, dan loop je het risico op eventuele slijtage aan je kleding.

Sorteer je was

Wit bij wit en kleur bij kleur. Het lijkt zo eenvoudig. Toch zul je zien dat het niet alleen het sorteren op kleur is. Ook het type kleding is hierin van belang. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je handdoeken en ook ondergoed wat je op 60 of soms zelfs op 90 graden was niet tegelijk kan worden gewassen met een wollen trui. Ondanks het feit dat ze dezelfde kleur hebben. Sorteer daarom niet alleen op kleur, maar kijk ook goed naar de stof waarvan bepaalde kleding is gemaakt. Het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn wanneer je iets verkeerd wast.

Het juiste wasmiddel

De juiste temperatuur en ook het sorteren van de was is natuurlijk één ding, maar ook de keuze voor je wasmiddel is een belangrijke. Gebruik niet te veel wasmiddel, dit kan residu achterlaten op de kleding en het kan de stof beschadigen. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking van het wasmiddel. Zo weet je niet alleen zeker dat je wasmachine geen schade oploopt, maar ook dat je kleding niet wordt blootgesteld aan teveel wasmiddel.

Vermijd waar mogelijk de droger

Droog kleding op een lage temperatuur om krimp en verkleuring te voorkomen. Het beste is om kleding aan bijvoorbeeld een wasrek te laten drogen. In deze zomer kun je deze natuurlijk mooi buiten neerzetten, maar ook in de winter kun je natuurlijk een wasrek in de kamer of bijkeuken zetten, zodat het door de warmte in huis kan drogen. Het enige waar je dan wel rekening mee moet houden, is dat je je huis goed ventileert. Doordat het vocht als het ware verdampt, kan het zijn dat je huis er een stuk vochtiger door wordt. Zorg er dus voor dat je de dag erna de ramen even open zet, zodat alles goed kan doorwaaien. Niet alleen lekker fris, maar ook goed om een vochtig huis tegen te gaan.

Vergelijkbare blogs