slaapkamer omtoveren
Huis & tuin Persoonlijk

Hoe ik mijn slaapkamer ‘à la fairybell’ omtoverde tot sprookjesland

Door

Sprookjes waren het toppunt van mijn jeugd. Sprookjes verhalen en sprookjes uit pretparken, zoals Assepoester of Doornroosje. Maar wat ik het aller prachtigst vond was het winter wonderland van de Efteling. De adembenemende fantasie die daar tot leven komt vind ik tot op de dag van vandaag nog steeds geweldig. Daarom wilde ik in mijn slaapkamer een stukje magie terug laten komen. Na veel onderzoek en veel nadenken heb ik een aantal dingen bedacht die me tot de perfectie balans brachten tussen sprookjesland en volwassen slaapkamer. Ik deel dit graag met je in makkelijke tips die jij ook kan gebruiken voor jouw slaapkamer!

Als je echt wil sprankelen heb je lichtjes van Fairybell nodig

Fairybell kende ik al een tijdje, deze gebruikte mijn ouders altijd in de tuin wanneer het tijd was om de tuin te versieren voor kerst. Ze kochten bij Fairybell verlichting voor onze grote kerstboom die buiten stond. Ik kan het me nog goed herinneren, wat voor magische gevoel het me gaf om elk jaar naar die schitterende boom te kunnen kijken in mijn jeugd. Daarom ben ik op onderzoek gegaan op de website van Fairybell voor wat ik zou kunnen gebruiken in mijn slaapkamer om datzelfde gevoel weer op te wekken. Ik heb mijn oog toen laten vallen op een lichtsnoer en een lichtgordijn. Dit lichtgordijn is ideaal om boven mijn kaptafel / bureau te hangen en via dit gordijn meerdere versieringen op te hangen die ik in een later stukje zal bespreken. Het lichtsnoer kon ik goed gebruiken om boven of om meubels heen te hangen.

TIP! Maak je kamer nog magischer door een lichtsnoer langs de muur naar het plafond te monteren. Zorg ervoor dat het lichtsnoer afbreekt als een boom naar verschillende richtingen. Bedek het gehele snoer daarna met knuffel vulling die je makkelijk bij de Action kan kopen. Doe dit zo arbitrair en ongelijk mogelijk. Het eindresultaat is dan verbluffend! Je hebt donderende wolken kunnen creëren in je kamer!

Nep planten en planten slingers

Wat we ook vaak zien is dat de natuur magische is. Dit kan je ook herleiden uit het feit dat de Efteling bijvoorbeeld een sprookjesbos heeft! Naar aanleiding hiervan vond ik het een goed idee om ook groen te implementeren in mijn sprookjesland slaapkamer. Dit heb ik gedaan door nep planten en nep planten slingers aan te schaffen. (Natuurlijk is het ook mogelijk om echte planten te gebruiken maar hé groene vingers heb ik dan net weer niet!) Door een aantal nep hangplanten in het lichtgordijn van Fairybell op te hangen en meerder planten slingers door de hele kamer te hangen leek het mij een goed begin voor een magisch gevoel in de slaapkamer. De nep planten en slingers heb ik ook net zoals de lichtsnoeren langs of over of om de meubels gehangen.

Ook de juiste meubels vinden!

Naast de verlichting en de uitbundige decoratie aan nep planten is het ook enorm belangrijk om de juiste meubels in je kamer te hebben. Om de juiste meubels te vinden had ik eerst onderzoek gedaan naar wat voor meubels nou echt magische kunnen zijn en als ik denk aan magische meubels dan denk ik aan een film… Belle en het Beest, waar in het kasteel van het beest allemaal levende meubels en accessoire wonen! Magischer dan dat kan het zeker niet! Hierdoor zocht ik naar een soort hemelbed, dat ik uiteindelijk bij de Ikea heb gevonden in een mooie zachte hout kleur. Daarnaast vond ik tweedehands een gerestyled buikkastje in mat antraciet dat ideaal als nachtkastje gebruikt kon worden, en een secretaire die in dezelfde stijl was geverfd. Daarnaast heb ik een oude linnenkast zelf geverfd in dezelfde kleur als het buikkastje en de secretaire om het geheel samen te brengen! Door de meubels een likje verf te geven en ze zo op te knappen worden ze wat moderner. Dit geeft niet af van de magie die je probeert te creëren, maar zorgt wel voor een meer volwassen sfeer in de slaapkamer. 

Het geheel afmaken met magische geuren

Ik heb het geheel afgemaakt met iets waarmee ik een beetje out of the box mee heb gedacht! Ik heb namelijk een geurwolkje aangeschaft! Met het geurwolkje hoop ik niet alleen visueel de magie terug te laten komen in mijn slaapkamer, maar ook fysiek. Geurwolkje heeft een aantal etherische oliën, waardoor je elke keer een ander soort sfeer kan creëren in de kamer. Een magische zomer avond kan je namelijk echt afmaken met de 1001 nachten geur. Dit is een mix van verschillende warmere geuren zoals, patchouli, sandelhout en cederhout. Samen creëren deze geuren een magische en romantische sfeer. Hij is daarom vooral aan te raden als je samen met je partner even wilt terugtrekken in een oase van rust en passie. Om de lente elfjes blij te maken en je slaapkamer een magische plek te maken tijdens de lente kan je ook gebruik maken van de geur: Morning Daisy. De frisse geur gaat goed samen met het lenteseizoen en die met de lichtjes van Fairybell een echte opkikker geven!

Vergelijkbare blogs