auto uitkiezen
Lifestyle

Zo vind je de auto die bij je past

Door

In mijn zoektocht naar een nieuwe auto vroeg ik mij af: welke auto past er nou eigenlijk bij mij? Ik kwam erachter dat dit afhangt van drie factoren: mijn budget, mijn gebruiksbehoefte en de looks van de auto. Als je die drie zaken helder hebt, vind je in no time de auto die bij jou past. Ik heb alles in kaart gebracht en creatief verwerkt in mijn Bullet Journal totdat ik wist wat mijn ideale auto was. Zo werd de zoektocht alleen al een feestje, heerlijk: die voorpret!

Verlies je budget niet uit het oog

Je kunt nog zoveel wensen hebben, maar als de auto niet binnen je budget past dan zal het altijd bij dromen blijven. Reken daarom eens uit hoeveel je aan de nieuwe auto uit kunt geven. Heb je niet voldoende geld op je spaarrekening staan? Geen nood, in dat geval kan goedkoop leasen een perfecte oplossing zijn. Bereken hoeveel een leaseauto je per maand mag kosten en bekijk dan wat je opties zijn. Vaak kun je een luxere auto uitkiezen dan je van tevoren dacht. Wordt het een Toyota Aygo of een Audi? Laten we eerst eens kijken naar je gebruiksbehoefte!

Waar wil je de auto voor gebruiken?

Het maakt een groot verschil of je single bent en de auto alleen gebruikt om van A naar B te komen, of dat je er met een volledig gezin gebruik van maakt. Zeker wanneer je ook met de auto op vakantie gaat, is een auto met veel bagageruimte geen overbodige luxe. Een stationwagen is dan een perfecte keuze. Heb je niet zoveel ruimte nodig? Dan kun je een kleinere auto kopen die aan al jouw wensen voldoet. Je hoeft dan alleen nog maar te kiezen of je voor een praktische of een sportieve auto gaat. Dat beslis je lekker zelf.

Looks zijn (toch) belangrijk

Weet je wat je budget is en wat je praktisch zoekt in een auto? Dan kun jij je helemaal gaan focussen op de looks. Want laten we eerlijk zijn: het uiterlijk van een auto is absoluut belangrijk, zeker wanneer de auto representatief moet zijn vanwege je baan. Met een ruim budget kun je straks rijden in een BMW of een schitterende Audi. Ga je liever voor simpel, maar effectief? Dan is een KIA of een Skoda misschien iets voor jou. Ik heb gekozen voor een praktische, maar stijlvolle hybride auto. Deze auto is duurzaam en past helemaal binnen mijn budget en gebruiksbehoefte. Welke auto past bij jou?

Vergelijkbare blogs