Lifestyle

Action shoplog | spullen voor een Bullet Journal!

Door

 

Vorige week kreeg ik een geniaal idee na het zien van YouTube-video’s over Bullet Journals: dat wil ik ook! Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor to-do lijsten en planners en ik versier de pagina’s altijd met washi-tape en stickers. Dus waarom geen Bullet Journal? Ik ging naar de Action en kocht de eerste spullen voor mijn creatieve uitspatting, want daar kun je immers alles vinden, haha! Kijk je mee naar wat ik gekocht heb?

Ik kan me voorstellen dat het woord ‘Bullet Journal’ als iets geks klinkt voor sommigen van jullie. Het bestaat al een tijd, maar volgens mij is het in Nederland sinds kort pas echt populair. Een Bullet Journal is, heel simpel gezegd, een persoonlijk notitieboek vol met to-do lijstjes, planners en persoonlijke goals. Eigenlijk alles wat jij belangrijk vind. Ik vind het een super idee, dus ik wil er graag aan beginnen en kijken waar het naartoe gaat.

Om een Bullet Journal te maken, zijn er bepaalde dingen nodig. Om te starten heb je een Bullet Journal nodig, een notitieboek. Je kunt ervoor kiezen om een simpel schrift te nemen, maar over het algemeen wordt een stevig boek gebruikt in A4 of A5 formaat. Daar ben ik zelf ook nog naar op zoek, dus mochten jullie tips hebben; let me know!

De Action is een walhalla wat betreft knutselspullen, ze hebben zoveel! Ik snuffelde er lekker rond en mijn mandje raakte goed gevuld met leuke gingen voor weinig geld.

Action verkoopt veel washi tape in verschillende kleuren, printjes en formaten. Ik heb al een aardige verzameling aan washi tape, aangezien ik het ook gebruik voor mijn planners. Ik nam nog een leuke set mee met 4 rollen tape voor maar €0,79. Ook zag ik grote rollen tape liggen met een glitter en holografische print, geweldig! Ik kocht van beide varianten één, deze rollen kosten €0,82 per stuk. Daarbij kocht ik een rol linnentape met een schattige bloemenprint. Deze stof is iets dikker en stugger, maar hij zag er zo leuk uit! Deze rol kost €0,99.

 

Je vraagt je vast af wat je met deze rollen tape kunt doen? Je kunt er pagina’s mee versieren, leuke figuurtjes uit knippen of dingen op schrijven; eigenlijk vanalles!

 

 

 

Om plaatjes en andere dingen in je Bullet Journal te plakken, heb je lijm nodig. Ik nam zowel een transparante vloeibare lijm als een stick mee. Geen idee wat handig is, maar daar kom ik vanzelf achter! De vloeibare lijm kost €0,79 en de plakstick €0,85.

Een Bullet Journal staat bekend om haar strakke lijnen en rechte hokjes voor bijvoorbeeld to-do lijstjes. Voor wie dit uit de losse pols kan, good for you! Maar ik ken mijzelf, dus een liniaal is een must-have. Ik kocht een 5-delige set met verschillende soorten linialen voor €0,69 en een aparte (flexibele) geodriekhoek voor €0,23. Deze wil ik standaard in mijn Journal bewaren in een envelop voorin het boek, zodat ik deze altijd bij de hand heb.

Stickers, I looove stickers! Ik zag deze leuke emoji stickers en ik kon ze niet laten liggen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, maar ik vond deze twee het leukst. Er zitten twee vellen in een verpakking, de tweede vel bevat kleinere emoji’s. Hier betaalde ik €0,38 per stuk voor.

Ik was op zoek naar pennen en stiften en per toeval kwam ik deze Twin markers tegen. Ka-ching, dat moest ik hebben! Deze markers hebben aan beide kant een punt; een dikke en dunne kant. Op het doosje staat ook omschreven dat ze geschikt zijn voor handlettering, wat momenteel ook super populair is. Dus deze stiften zijn ideaal om leuke teksten mee te schrijven en titels boven pagina’s. Nu nog even oefenen met handlettering, haha! Deze set met 12 kleuren markers kost €3,99.

Dan nog iets wat súper populair is voor Bullet Journals: patronen karton. Ik wist eerst niet goed wat ik ermee zou kunnen doen, maar doordat ik veel artikelen en video’s bekeken heb, ben ik gek geworden op deze kartonnen vellen. Ik kocht een groot blok met 32 vellen en met in totaal 8 verschillende prints.

Uit deze vellen kun je leuke figuren knippen, pagina’s mee opvullen of andere leuke creatieve dingen. Helemaal leuk! Zo’n groot blok met 32 vellen kost €1,39.

Terwijl ik het grote blok in mijn mandje stopte, zag ik vanuit mijn ooghoek deze kleine boekjes met papieren vellen in verschillende varianten. Er waren super veel soorten verkrijgbaar en ik nam er 5 mee. Deze boekjes bevatten 30 vellen met 10 verschillende prints, dus veel variatie! Ze kosten €0,55 per stuk, geen geld dus!

Ben jij ook bezig met een Bullet Journal en heb je nog tips? Laat het me vooral weten!

Vergelijkbare blogs