verschillende tuinstijlen
Huis & tuin

Wat voor verschillende tuinstijlen zijn er? 3 Voorbeelden

Door

Er zijn best wel veel verschillende tuinstijlen die je kunt kiezen. Om je tuin aan te leggen kun je er daar een uit kiezen of je kunt zelf aan de slag gaan. Welke tuinstijl past nu eigenlijk het beste bij jou? Ik neem 3 verschillende tuinstijlen onder de loep om te zien wat er bij jou past.

De klassieke tuin

Wanneer ik ga kijken naar een klassieke tuin, dan denk ik aan een tuin die vaak romantisch is en die meestal gespiegeld aangelegd is. Denk bijvoorbeeld eens aan de oude kasteeltuinen. Ook deze waren vaak aangelegd op een gespiegelde manier. Het middelpunt van een klassiek aangelegde tuin is negen van de tien keer hetgeen wat eruit moet springen. Bij deze hovenier voor tuinaanleg Dordrecht weten ze heel goed hoe ze daarmee om moeten gaan.

De kindvriendelijke tuin

Een tuin die speciaal aangelegd is voor gezinnen met kinderen. Heerlijk spelen en ravotten. Dat is het belangrijkste voor kinderen wat ze kunnen doen. Deze tuin is dan vaak vrij eenvoudig aangelegd met grote vlakken gras of rubber tegels zodat het een zachte ondergrond heeft waar de kinderen lekker kunnen spelen. Natuurlijk moet er voor ouders ook een mooi plekje zijn om lekker te kunnen relaxen. In een kindvriendelijke tuin is het ook goed om wat schaduwplekken te creëren zodat de kinderen niet constant in de zon zitten met spelen. 

De wellness tuin

Zie je het al voor je? Heerlijk ontspannen in een tuin waar je lekker in een hot tub of een jacuzzi kunt liggen? Wegdromen in je hangmat met een heerlijk boek of met wat muziek op je oren. Ik zou het wel weten in zo een heerlijke tuin met allerlei lekkere plekjes waar je heerlijk kunt genieten van de rust. Een wellness tuin is zo ingericht dat je er eigenlijk maar 1 ding kunt en dat is relaxen. Natuurlijk is dat helemaal niet erg om te doen. Zeker niet wanneer je na een lange dag werken thuiskomt en je er alle behoefte aan hebt om even lekker je hoofd leeg te maken. 

Ik hoop dat je met deze zeer kleine greep uit verschillende tuinen een beetje je keuze hebt kunnen maken wat er goed bij jou zou passen. Wat ik belangrijk vind aan een tuin is dat ik me er goed, veilig en vertrouwd in moet voelen. Heel veel succes bij het uitzoeken van de voor jou perfecte tuin!

Vergelijkbare blogs