Zelfverzekerd worden doe je zo!
Lifestyle

Zelfverzekerd worden doe je zo!

Door

Zelfverzekerder zijn. Dat is iets wat we allemaal wel zouden willen. De ene persoon heeft het van nature terwijl de andere persoon hier misschien wat meer moeite mee heeft. Het goede nieuws is dat zelfverzekerdheid iets is wat je kan leren. Het zit in jezelf en het is daarmee ook iets wat je zelf in de hand hebt. Wil jij ook graag wat zelfverzekerder worden, maar weet je niet goed hoe? In deze blog vind je de beste tips. 

Ga sporten

Jezelf goed en zelfverzekerd voelen begint bij lekker in je vel zitten. Fit zijn zorgt er al snel voor dat je je ook sterker voelt en daarmee zelfverzekerder. Probeer dus regelmatig naar de sportschool Amersfoort te gaan. Je zult zien dat met elk bezoek aan Basic-Fit beter in je vel zit.

Ben je bewust van je gedachten

Gedachten kunnen ons maken of breken en hebben dan ook erg veel invloed op hoe wij ons voelen. Het kritische stemmetje in je hoofd is vaak de hoofdreden dat jij twijfelt aan jezelf, wat ten koste gaat van je zelfvertrouwen. Het is dan ook belangrijk om dit stemmetje op te merken en hier iets aan te doen. Dit vergt wat training, maar uiteindelijk begint zelfverzekerdheid met ervoor zorgen dat jij je gedachten in de hand hebt en niet andersom. Ben je dus bewust van negatieve gedachten en probeer ze om te bouwen naar positieve gedachten. 

Stap buiten je comfort zone

Als je altijd in je comfort zone blijft, zul je nooit groeien. Om zelfverzekerd te kunnen worden zul je dus eens uit je comfort zone moeten stappen. Je kunt hierin best klein beginnen. Kleine stapjes zorgen er uiteindelijk namelijk ook voor dat je ver komt. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens alleen op vakantie willen gaan? Begin dan met een overnachting alleen in eigen stad. Je zult zien dat het helemaal niet zo eng is en voor je het weet durf jij in je eentje de wereld rond te reizen.

Fake it till you make it

Tot slot misschien nog wel de simpelste manier: fake it till you make it. Je kunt aan de buitenkant vaak niet zien of iemand zelfverzekerd is of niet. Door te doen alsof kom je dan ook meteen zelfverzekerd over, ook al is dit misschien niet zo. Uiteindelijk zul je je ook zo gaan voelen. Loop dus rechtop, tover een lach op je gezicht en deel wat gemeende complimenten uit aan mensen in je omgeving. Je zult zien dat jij snel een stuk zelfverzekerder zult zijn.

Vergelijkbare blogs