Ultiem ontspannen tijdens een staycation
Huis & tuin

Ultiem ontspannen tijdens een staycation

Door

Stay-at-home vakanties of staycations worden steeds populairder. Dit is een fantastisch alternatief voor vakantie vanwege de lage kosten. Ook hoef je een stuk minder te plannen! De staycation vereist nog steeds wat planning om ervoor te zorgen dat jij het maximaal naar je zin hebt thuis. Door je woning net wat luxer te maken kom je echt helemaal tot rust en geniet je van een geheel nieuwe ervaring die leuk, uniek en gedenkwaardig zal zijn.

Huur een schoonmaker in

Heb jij besloten om gewoon in je eigen huis vakantie te vieren? Dan bespaar je veel geld op vliegtickets en accommodatie. Tover jouw eigen huis om in een comfortabele accommodatie door iemand anders schoon te laten maken en op te ruimen. Zo geniet jij echt van een vakantiegevoel, waarbij niets moet en alles mag. Een pas schoongemaakt huis, met hotel supplies, frisse lakens en glanzende vloeren, voelt net zo luxe aan als een hotelkamer! 

Ontdek je eigen omgeving

Waarschijnlijk valt er gigantisch veel te beleven in jouw omgeving. Uitstapjes waar je normaal de tijd niet voor hebt. Ga eens naar een museum waar je altijd al een kijkje hebt willen nemen, pak een picknick voor een middagje in het park of ga naar een natuurgebied dicht bij je huis. Jouw staycation biedt een fantastische kans om te ontdekken wat jouw omgeving allemaal te bieden heeft. Er is altijd wel wat te doen!

Ga uit eten 

Tijdens je vakantie hoef je niet zelf te koken. Kijk op Tripadvisor waar je lekker kunt eten en kies eens voor wat anders dan je vaste restaurant. Of nodig een chef bij je thuis uit, zodat je in het comfort van je eigen woning geniet van een restaurant-waardige maaltijd. Dek de tafel mooi, haal goede wijnen in huis en leg handdoekpapier in de toiletruimte voor een echte restaurant sfeer.

Verbreek de verbinding

Erg belangrijk tijdens de staycation: laat je telefoon voor wat het is en praat al helemaal niet over werk gerelateerde zaken. Meld je zakelijke e-mailadres af, beantwoord geen telefoontjes van werk en zorg ervoor dat je mindset juist is zodat je echt kunt ontspannen. Als je kiest voor een staycation is er namelijk het gevaar dat je je hetzelfde gedraagt als wanneer je ‘gewoon’ thuis bent. Om echt de batterij weer op te laden, verbreek je de verbinding met je werk en las je een digitale detox in. Geen social media in de ochtenden en avonden bijvoorbeeld, zodat jij tijd overhoudt om een boek te lezen, te sporten, mediteren of waar je dan ook zin in hebt.

Vergelijkbare blogs