Eikenhouten vloeren: Meer gezelligheid en sfeer in je woning!
Huis & tuin

Eikenhouten vloeren: Meer gezelligheid en sfeer in je woning!

Door

Ben je op zoek naar een geschikte vloer voor je nieuwe woning? Of is je huidige vloer wel aan vervanging toe? Welke vloer je gaat leggen is een belangrijke keuze, maar zeker geen makkelijke. Je vloer is immers erg bepalend voor de sfeer en stijl in de ruimtes van je huis. In dit artikel vertellen we je wat de voordelen zijn van een tijdloze favoriet: de eikenhouten vloer!

De voordelen van een eikenhouten vloer

Veel mensen kiezen vandaag de dag voor eikenhouten vloeren omdat deze soort vloer een hoop voordelen biedt. Het grootste voordeel is dat vloer van eikenhout erg lang meegaat. Het zijn namelijk erg stevige vloeren, wat ze ook heel duurzaam maakt. Ze kunnen decennialang meegaan, natuurlijk wel afhankelijk van hoe je ermee omgaat en of ze goed aangelegd zijn. Doordat de toplaag veelal wel 4mm dik is kan je deze meerdere keren opschuren en voorzien van een andere kleur olie. Hierdoor kan je de vloer blijvend aanpassen aan je interieur. 

Ook enorm populair: De Hongaarse punt vloer

Als je de keuze hebt gemaakt om een eikenhouten vloer in huis te nemen, moet je natuurlijk ook nog voor een bepaald patroon kiezen dat goed in jouw stijl past. De Hongaarse punt vloer is nog steeds een enorm populaire keuze als mensen graag eikenhout in huis willen. Het is een zigzag patroon dat jouw woning een luxe uitstraling geeft en dat ervoor kan zorgen dat een ruimte een stuk groter lijkt. Bij een Hongaarse punt vloer lopen de planken in punten van 45 tot 60 graden en snijdt men de uiteinden schuin af. Het lijkt als het ware alsof de letter ‘V’ steeds herhaald wordt. Doordat de hoeken scherp af worden gesneden, is er meer hout nodig voor Hongaarse punt vloeren dan bijvoorbeeld voor een visgraat vloer. Hierdoor ligt de prijs ook enigszins hoger. Mensen kiezen steeds vaker voor deze soort vloer, onder andere omdat de vloer geschikt is voor de combinatie met vloerverwarming!

Een eikenhouten vloer, de perfecte vloer voor op vloerverwarming

Doordat een eikenhouten vloer tegenwoordig veelal bestaat uit 2-lagen kan deze uitstekend geplaatst worden op zowel vloerverwarming als vloerverkoeling. Bij een specialist op het gebied van eikenhouten vloeren zoals Dutzfloors, bestaat de toplaag uit Europees massief eikenhout en de onderlaag uit berkenmultiplex. Door deze 2-lagen met elkaar te combineren ontstaat een sterke en stabiele vloer die je zonder enige problemen kan leggen op vloerverwarming en vloerverkoeling.

Deze vloeren worden gemaakt tot wel planken van 26cm breed en in verschillende sorteringen. Sorteringen zijn het aantal noesten in de plank. Doordat deze vloeren veelal machinaal behandeld worden zijn deze eikenhouten vloeren geschikt voor iedere leefsituatie en zelfs om door te leggen in de keuken.

Vergelijkbare blogs