5 tips voor het schoonmaken van jouw badkamer
Huis & tuin

5 tips voor het schoonmaken van jouw badkamer

Door

De badkamer schoonmaken is misschien niet jouw favoriete bezigheid. Maar een schone badkamer is wat we allemaal fijn vinden. Om het schoonmaken van je badkamer gemakkelijker te maken, hebben we 5 handige tips voor je. Die handige tips vind je in dit artikel

Je badkamer schoonmaken

Het schoonmaken van je badkamer is iets waar veel mensen tegenop zien. Toch is het heel belangrijk om te doen én je doet er jezelf ook een plezier mee. Een schone badkamer is niet alleen fijn voor de esthetiek en het schone gevoel, maar het draagt ook bij aan de hygiëne van je huis. De badkmer is namelijk een plek waar snel schimmel en onaangename geurtjes ontstaan. Hieronder vind je een aantal nuttige tips om je badkamer schoon te maken. 

  1. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

De eerste tip en waarschijnlijk de meest praktische is om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. Er zijn veel verschillende producten op de markt. Kies een ontkalker om kalkaanslag rond de kraan en wastafel te verwijderen. Gebruik een allesreiniger om de tegels en vloer schoon te maken. En tot slot, een glasreiniger voor spiegels en ramen. Let er wel op dat je niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt en dat je deze goed afspoelt.

  1. Maak gebruik van stoom

Een stoomreiniger verwijdert vuil en vlekken zonder gebruik van chemicaliën en is ideaal voor het schoonmaken van de badkamer. Stoom maakt de kalkaanslag rond de wasbak en kraan zacht. Daarnaast maakt het vuil in de voegen van de tegels los. Hiermee bespaar je tijd én het is milieuvriendelijk.

  1. Reinig de spiegels zonder strepen

Als het gaat om het reinigen van spiegels is het beter om geen papier of doek te gebruiken. Papier maakt krassen en doeken laten vaak strepen achter. Gebruik in plaats daarvan van een microvezeldoek en een beetje water met azijn of glasreiniger. Hiermee zorg je voor heldere spiegels zonder strepen of krassen.

  1. Houd de badkamer droog

Om te voorkomen dat er een opeenhoping van schimmel en vlekken ontstaat, is het belangrijk om de badkamer droog te houden. Droog de wastafel, kraan en douche na elk gebruik af met een handdoek. Dit voorkomt dat hard water en zeepresten zich ophopen en corrosie of vlekken veroorzaken.

  1. Regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud is belangrijk om je badkamer schoon te houden. Maak het schoonmaken dus een wekelijks taakje. Het schoonmaken van de badkamer kost minder tijd en moeite wanneer je het bijhoudt. Zet bijvoorbeeld een muziekje aan tijdens het schoonmaken om het leuker te maken. 

Met deze 5 tips wordt het schoonmaken van de badkamer nog makkelijker. Gebruik deze tips om jouw badkamer in topvorm te houden.

Vergelijkbare blogs