Breng de sfeer in jouw woning
Huis & tuin

Breng de sfeer in jouw woning

Door

Voelt jouw huis kil aan? Dan kan dit een groot aantal oorzaken hebben. Vooral wanneer er geen goede balans tussen donker en licht in de ruimte is, gaat de ruimte geheel anders aanvoelen. Het resultaat is dat je niet volledig kunt ontspannen en je ook niet altijd op jouw plek voelt. Het is daarom ook belangrijk dat je bekijkt welke opties je hebt om meer sfeer in huis te creëren. Een van de mogelijkheden is op het gebied van verlichting. Echter sta je dan voor een groot aantal keuzemogelijkheden, waardoor het niet eenvoudig is om jouw huis te veranderen. Want hoe breng je nou echt meer sfeer in de woning?

Dimmers gebruiken voor de juiste felheid

Een van de mogelijkheden op het gebied van verlichting is door te kijken naar led dimmers. LED verlichting kan in een groot aantal varianten komen, waarbij het onder andere om de felheid van de lampen gaat. Deze felheid kan jou helpen bij het uitvoeren van de werkzaamheden, maar tegelijkertijd ook weer hinder geven tijdens het ontspannen. Door een dimmer te plaatsen tussen jouw verlichting, bepaal je zelf de felheid en kun je dus ook weer een nieuwe sfeer creëren. Zo kun je het romantischer maken door de lichten te dimmen en bij het uitvoeren van werkzaamheden het licht weer in de felle stand te zetten. De led dimmers laten jou zelf bepalen wat je wilt bereiken.

Inbouwspots op iedere plek plaatsen

Je moet er daarbij ook voor zorgen dat je de juiste armaturen aanschaft voor jouw woning. Zo kun je als eerste naar goede wandlampen kijken, maar ook kiezen voor een schemerlamp of inbouwspots. Deze spots kunnen niet alleen aan muren en plafonds bevestigd worden, maar bijvoorbeeld ook in de meubelstukken geïnstalleerd worden. Hierbij is het wel van belang dat je kijkt naar de grootte en de plaatsing ervan. Ook dit kan namelijk een wereld van verschil opleveren als jij de verlichting gebruikt om meer sfeer te krijgen. In combinatie met de dimmers zorg je ook hierbij weer voor meer sfeer.

Ga voor de juiste kleur

Wanneer je alles op het gebied van verlichting hebt uitgezocht, is het aan jou om te kijken welke kleuren je nog nodig hebt om de sfeer echt in huis te krijgen. Wit licht mag dan de meest voorkomende variant zijn, maar je kunt ook naar andere kleuren kijken. Een bepaalde ruimte is bijvoorbeeld meer gebaat bij gekleurd licht, terwijl je in de woonkamer of badkamer juist weer voor wit licht gaat. De warmte van het licht is dan het laatste wat jou meer sfeer geeft. Door dit allemaal goed aan te passen aan jouw ruimtes en de specificaties van de verlichting te vergelijken, zorg je dat je geniet van wat jij bereikt hebt met jouw woning.  

Vergelijkbare blogs