Waar let je op bij het passen van een trouwjurk?
Fashion

Waar let je op bij het passen van een trouwjurk?

Door

Een van de hoogtepunten voor vrijwel iedere bruid in spé is het uitzoeken en passen van de bruidsjurk. Meestal trek je er niet alleen op uit, maar doe je dit samen met je moeder, zus en goede vriendin – bijvoorbeeld. Het zijn van die memorabele momenten die je niet meer zult vergeten. Natuurlijk wil je tijdens het passen van je bruidsjurk wel duidelijk hebben waarop je moet letten bij het kopen van een bruidsjurk. Waar let je dus zoal op en wat kun je van te voren al regelen?

Bruidsjurk passen? Hier let je op

Het gezelschap waarmee je jouw bruidsjurk gaat kopen moet natuurlijk bestaan uit je meest dierbare naasten die jou écht goed kennen. Meestal gaat de moeder van de bruid, de schoonmoeder in spé en een zus of beste vriendin mee. Jouw eigen supportteam. Zorg dat geen van hen natuurlijk hun mondje voorbij gaat praten, dus maak hier goede afspraken over!

Stap 1

Maak een afspraak bij een bruidswinkel die echt aansluit bij jouw smaak. Om dit goed te kunnen bepalen zul je van te voren online al enkele bruidswinkels virtueel kunnen bezoeken bij jou in de omgeving. Vind je de bruidsjurken er adembenemend, maak dan snel een afspraak; meestal kun je niet zomaar een bruidswinkel binnenlopen voor een uitgebreide passessie, maar zul je echt een afspraak moeten maken, dit geldt voor vele lokale bruidswinkels zoals de Honeymoonshop Rotterdam – maak dus snel online een afspraak!

Stap 2

Creëer je eigen moodboard online. Selecteer de beste bruidsjurken die jij absoluut gorgeous vindt – op deze wijze krijgt het personeel van de bruidswinkel een mooi beeld van jouw smaak en voorkeuren. Dit werkt natuurlijk een stuk makkelijker voor de selectie van bruidsjurken en kom je sneller ter zake!

Stap 3

Breng je eigen schoenen mee die om en nabij dezelfde hoogte zullen hebben als je bruidsschoenen. Zo kun je nog beter zien hoe de bruidsjurk staat in combinatie met de schoenen. Het is verstandig om de bruids schoenen te kopen nadat je een bruidsjurk hebt uitgezocht. Want het is natuurlijk een stuk eenvoudiger om schoenen bij een jurk te zoeken dan een jurk die bij specifieke schoenen moet passen. Dus eerst de jurk en dán de schoenen!

Stap 4

Wanneer je daadwerkelijk gaat shoppen voor je bruidsjurk is het handig indien je jouw lingerie die dag daarop aanpast. Zo draag je bij voorkeur huidkleurig ondergoed tegen doorschijnen én een strapless bh, zodat je echt een goed beeld krijgt van je trouwjurk zonder storende bh-bandjes die in het oog springen. Zorg er ook voor dat je bijvoorbeeld een panty draagt, mocht zich dat op jullie trouwdag ook voordoen (wanneer je bijvoorbeeld tijdens de winter trouwt). 

Tot slot

Vaak heb je van te voren een beeld in gedachte van jouw favoriete bruidsjurk en waar het ongeveer heen moet. Toch kan blijken in de bruidsmodewinkel dat een ander type bruidsjurk jou ontzettend goed staat. Wat nu? Laat je gevoel spreken en probeer je niet te laten beïnvloeden door goedbedoelde adviezen en tips van anderen. Ga voor de dress die jou vleugels geeft.

Vergelijkbare blogs