Trouwring uitkiezen: waar let je op?
Divers

Trouwring uitkiezen: waar let je op?

Door

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Wat een prachtig vooruitzicht! Uiteraard komt er veel kijken bij het regelen van een bruiloft. Ook het uitkiezen van de trouwringen vormt een belangrijk onderdeel. Lang niet alle stellen hebben direct een beeld van de perfecte ring. Kun je nog wel wat tips gebruiken? Hier kun je op letten bij het uitkiezen van trouwringen!

Stijl vaststellen

Let met name op de stijl bij het uitkiezen van de trouwring. Dit heeft uiteraard alles te maken met persoonlijke voorkeur! Zo is het een idee om voor stoere trouwringen te kiezen. We denken direct aan een gouden zegelring: een ware eyecatcher. En waar men vaak het idee heeft dat dit type ring enkel door mannen wordt gedragen, is dat in werkelijkheid niet het geval! Ook een prachtige zegelring dames is namelijk een optie. En dat is slechts een enkel voorbeeld. Je kunt ook gaan voor een ring met een steen, of meerdere stenen. Of denk juist aan een minimalistische ring zonder enkele poespas. Iedereen draagt weer het liefst iets anders – en dat is juist zo leuk aan het uitkiezen van trouwringen.

Goud of zilver

Denk tevens na over de ideale kleur van het sieraad. Kies je voor goud of zilver? Hierbinnen heb je ook weer specifiekere opties, zoals witgoud of juist roségoud. Je kunt dit bijvoorbeeld afstemmen op de verdere sieraden die je draagt: wellicht heb je hier al een keuze in gemaakt. Maar je kunt de keuze ook vaststellen op basis van waarde. Zo zijn gouden sieraden vaak meer waard dan zilveren sieraden, met name als je voor een hoog karaat kiest. Dit kan natuurlijk een rol spelen!

Dezelfde of verschillende ringen

Zijn jij en je partner er al over uit of jullie dezelfde ringen willen dragen of juist verschillende ringen? Dit is ook iets om over na te denken. Het is namelijk allebei mogelijk! Als jullie dezelfde smaak hebben, staat het fraai om eenzelfde ring te dragen. Denk aan een minimalistische ring zonder versiering of de zegelring waar we het hierboven al over hadden. Maar als jij en je partner juist een verschillende smaak hebben, hoeven jullie niet dezelfde stijl te dragen. De een kan een uitbundige ring dragen, de ander juist een rustigere ring. Het is allemaal mogelijk: als je maar blij bent met de ring die je uitkiest!

Bestaand ontwerp of zelf ontwerpen

Veel mensen kiezen voor een ring met een bestaand ontwerp. Maar het is tevens een mogelijkheid om zelf een trouwring te ontwerpen. Een smid kan de ring vervolgens voor jou maken. Dit is een slim idee als je een heel specifiek ontwerp in het hoofd hebt. Of juist als je al veel ringen hebt bekeken, maar dé ring nog niet hebt gevonden.

Binnenzijde van de ring

Denk tot slot aan de binnenzijde van de ringen! Wil je hier een gravure? Het is gebruikelijk om de trouwdatum en namen te vermelden. Dit maakt de ring nog net dat stukje persoonlijker. Wel zo mooi!

Vergelijkbare blogs