Een kleine badkamer optimaal gebruiken
Huis & tuin

Een kleine badkamer optimaal gebruiken

Door

Heb je net als ik een kleine badkamer? Dan ken je vast die struggle waar ik elke dag mee te maken heb. Waar ik mee te maken hád moet ik eigenlijk zeggen, want inmiddels weet ik precies hoe ik mijn kleine badkamer optimaal kan gebruiken. Ben je nieuwsgierig hoe ik dat doe? In dit artikel deel ik al mijn badkamergeheimen met jou!

Ga voor de perfecte indeling

Allereerst maakt een goede indeling van de badkamer het gebruik een stuk fijner. Je kunt prima een douche, toilet én bad in je badkamertje hebben, maar de opstelling maakt of je er ook op een prettige manier gebruik van kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor een douche in het bad om ruimte te besparen. Een inloopdouche is leuk, maar een simpele douchecabine is misschien praktischer in een kleine ruimte. Maak eens een plattegrond van jouw badkamer en kijk hoe jij deze het beste in kunt delen. Heb je net als ik echter geen tijd of budget voor een verbouwing? Dan wordt het tijd om je creativiteit aan te spreken!

Kleine badkamer met luxe uitstraling

Kleur doet heel veel met een ruimte. Kies je voor lichte kleuren, dan lijkt de badkamer direct een stuk groter. Styling doet echter ook een hoop. Zorg ervoor dat het lekker ruikt in jouw badkamer en decoreer dat het je een lieve lust is. Grote spiegels zorgen direct voor een ruimtelijk effect. Let erop dat je niet heel veel kleine accessoires plaatst, want dan wordt het snel rommelig. Denk juist groot en denk luxe! Zorg ook voor lekkere luxe handdoeken en een fijne Aquanova badmat zodat jij je elke keer dat je de badkamer gebruikt in een heuse spa waant.

Extra opbergruimte is de key

Het is lekker als je gewoon al je toiletartikelen en parfums kwijt kunt in de badkamer. In een kleine badkamer kan dit al snel een probleem zijn. Gelukkig ben je creatief genoeg om het ruimtegebrek op te lossen. Kijk bijvoorbeeld eens naar hangkastjes voor in de badkamer. Deze kun je zelfs tot op het plafond hangen om ruimte te besparen. Natuurlijk zet je op de bovenste planken alleen spullen die je niet vaak gebruikt. Gebruik bovendien kastorganizers om jouw kastruimte optimaal te benutten. Je kunt meer spullen in je badkamer kwijt dan je denkt! Zolang je de flow in je badkamer weet te behouden, zullen extra kasten een verrijking zijn voor je badkamer en het gebruik van de ruimte aangenamer maken!

Vergelijkbare blogs