Houten jaloezieën: mijn 3 ultieme tips
Huis & tuin

Houten jaloezieën: mijn 3 ultieme tips

Door

Zoals jullie weten vind ik het opnieuw inrichten van mijn huis één van de leukste dingen om te doen. Nadat ik de muren een nieuwe frisse kleur heb gegeven, vond ik mijn raamdecoratie eigenlijk helemaal niet meer passen bij de rest van het interieur. Dus ging ik op zoek naar mooie houten jaloezieën die perfect passen bij mijn nieuwe woonstijl. Maar ik koop niets zonder dat ik mij eerst verdiep in alle ins & outs. Daarom deel ik graag mijn 3 ultieme tips voor het kopen van houten jaloezieën!

1 Ga altijd voor maatwerk!

Heb je al eens geprobeerd om standaard jaloezieën zelf op maat te maken? Ik wel, en ik kan je vertellen dat ik wel eens meer eer van mijn werk heb gehad… Mijn eerste tip is dan ook: ga niet voor standaard jaloezieën, maar bestel jaloezieën op maat. Het voordeel is dat die jaloezieën altijd perfect passen. Je weet dus zeker dat het eindresultaat precies is zoals jij voor ogen hebt. Ik heb in de woonkamer zo’n ontzettend mooi groot raam, die maat is niet eens in een standaard maat verkrijgbaar. Online vond ik mijn perfecte XL jaloezieën voor grote ramen.

2 Onderschat niet het belang van de lamelbreedte

De lamellen van houten jaloezieën zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. Je denkt misschien dat het niet veel uitmaakt welke breedte je kiest, maar dit heeft wel degelijk een effect op de ruimte. Voor kleine ramen kan je beter kiezen voor smallere lamellen, dan lijken je ramen groter. Grote ramen vragen juist om bredere lamellen. Houten jaloezieën op maat met brede lamellen zorgen er namelijk voor dat de grootte wordt benadrukt, zonder dat dit erg druk overkomt in de ruimte.

3 Stem de kleur af op je woonstijl

Wist je dat houten jaloezieën niet per se in houtkleur worden geleverd? Je kunt ook geverfde houten jaloezieën kopen die misschien beter passen bij jouw woonstijl. Al doen houtkleurige jaloezieën het altijd goed in een Scandinavisch of landelijk interieur, er zijn tal van verschillende kleuren leverbaar. Heb jij een brocante of romantische woonstijl, dan kunnen witte houten jaloezieën erg mooi staan. In een industrieel of modern interieur worden vaak donkere tinten hout gekozen. Houten jaloezieën in zwart of antraciet passen erg goed bij deze interieurstijl. Kijk gewoon wat jij mooi vindt in combinatie met jouw huidige woonstijl en profiteer van de kwaliteit van houten jaloezieën. Wedden dan jij er net zo blij van wordt als ik?

Vergelijkbare blogs