thuis sporten
Divers Huis & tuin Persoonlijk

Verstevig je spieren vanuit je woonkamer

Door

De motivatie vinden om naar een fitness te gaan, is bij mij vaak erg ver te zoeken. Zeker wanneer het regent of slecht weer is, blijf ik liever gezellig binnen. Daarom heb ik besloten om een aantal kleine fitnessproducten in huis te halen zodat ik toch iets aan sport kan doen wanneer ik er zin in heb. Bovendien neemt het helemaal niet veel plaats in beslag, ideaal!

Waarom kettlebell kopen?

Een standaard kettlebell is een gietijzeren gewicht in de vorm van een kleine bal met een handvat aan. Daarnaast heb je ze ook nog in rubber of in staal, al komen deze iets minder voor. Het gewicht van een kettlebell varieert tussen 4 en 48 kilogram. Een voordeel van kettlebells is dat je zowel conditie als kracht kan trainen. Doordat je geen rust neemt tijdens de oefeningen worden je hart en je longen namelijk ook aangesproken. 

Een ander voordeel van de kettlebell is dat je vaak bewegingen traint die je in het dagelijkse leven ook veel gebruikt. Het is dus alleen maar in je voordeel als deze spieren worden versterkt. Indien je daarnaast ook nog andere sporten wil uitoefenen, zorgen sterkere spieren ervoor dat je mindere risico loopt op blessures.   

Als je geen ervaring hebt met kettlebells moet je ook rekening houden met je conditie. Het is beter om met lichte gewichten te starten en daarna je trainingen rustig op te bouwen. Te snel van start gaan, kan een negatief effect hebben op je lichaam en je spieren. 

Ben je overtuigd en wil je een kettlebell kopen? Bekijk op voorhand welke opties er voor jou zijn.

Haal bumper plates in huis

Bumper plates is te vergelijken met een halterschijf en vind je altijd terug in de fitnesszaal. Al kunnen ze ook perfect thuis gebruikt worden. Doordat ze van rubber zijn, beschadigen ze je vloer niet wanneer je ze laat vallen. Net zoals bij de kettlebell geldt hier ook het principe dat je met weinig gewicht moet beginnen indien je geen ervaring hebt. Het laagste gewicht dat je kan kiezen is vijf kilo. Houd er wel rekening mee dat je langs beide kanten hetzelfde gewicht moet hangen.

Je kan bumper plates zowel kopen in zwarte kleur als in verschillende kleuren. Het voordeel van verschillende kleuren is dat je eenvoudig kan onderscheiden hoeveel kilo een bepaalde plate is.
Na het sporten is het tijd om te ontspannen en te genieten. Een goed boek en een hangmat, meer heb ik niet nodig!

Vergelijkbare blogs