Waarom een parasol een must have is in je tuin
Huis & tuin

Waarom een parasol een must have is in je tuin

Door

Het is altijd afwachten wat voor zomer we krijgen, maar wanneer de zon schijnt, wil je er toch graag van genieten. Bij erg hoge temperaturen kan een beetje schaduw in je tuin wenselijk zijn. Om wat schaduw te creëren in je tuin of op je terras, kan je kiezen voor een parasol. 

Maakt warme dagen draaglijk

Zoals hierboven als is vermeld, is een parasol kopen aan te raden om de hele warme dagen te overbruggen. Een hele dag de brandende zon op je huis is niet gezond. Af en toe wat afkoelen in de schaduw wordt aangeraden zodat je huid ook kan herstellen. 

Een parasol kopen is niet enkel handig wanneer je een grote tuin hebt. Ook wanneer je tuin aan de kleine kant is of je enkel een terras hebt, vind je hoogstwaarschijnlijk een parasol naar je zin. Zo heb je al parasols die een diameter hebben van 1,5 meter. Deze past perfect op een terras. Bij een grotere tuin kan je kiezen voor een parasol met een diameter van drie of vijf meter. 

Daarnaast is het ook gezellig om een parasol in de tuin te hebben. Het zorgt ervoor dat je tijdens warme zomerdagen toch lekker kan genieten met vrienden en familie. Om je tuin helemaal op te vrolijken kan je op je tuinstoelen leuke zitkussens voorzien zodat de zomerse sfeer helemaal aanwezig is! 

Verschillende soorten

Wanneer je op zoek gaat naar een parasol, kom je al snel tot de conclusie dat er verschillende soorten bestaan. Zo heb je bijvoorbeeld een muurparasol die je logischerwijs aan je muur vastmaakt. Een voordeel hiervan is dat het geen ruimte in je tuin wegneemt. Een nadeel is dan weer dat je de parasol niet kan verplaatsen. 

Een andere mogelijkheid is een zweefparasol. Een groot pluspunt is dat de paal waaraan de parasol is verbonden zich aan de zijkant bevindt. Hierdoor hindert deze de meubels niet die onder de parasol staan. Bovendien kan je eenvoudig je meubels verplaatsen zonder dat je de parasol moet verplaatsen. Daarnaast kan je de parasol ook naar een andere kant laten richten. Wanneer de zon op het einde van de dag wat lager komt, kan je de parasol ook eenvoudig kantelen of lager hangen zodat je geen last hebt van de zon. 

Een nadeel van een zweefparasol is dat het gewicht naar een kant overhelt. Wanneer er veel wind staat, is het risico op omkantelen groot. Bij slechte weersomstandigheden wordt het aangeraden om de parasol af te breken en op te bergen.

Vergelijkbare blogs